Λογαριασμοί ρεύματος: Έτσι θα πάρουν την επιδότηση οι φοιτητές

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 126

Αναδρομική επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος θα λάβουν και οι φοιτητές.

Αναδρομικά διορθώνεται το «λάθος» που είχε χαρακτηρίσει την νέα φόρμουλα επιδότησης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία υιοθετήθηκε τον Ιανουάριο και αφορά μόνο την πρώτη κατοικία. Στο πλαίσιο της νέας φόρμουλας, εκτός επιδότησης έμειναν χιλιάδες σπίτια που νοικιάζουν φοιτητές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, οι οποίοι δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση και συνεπώς δεν δηλώνουν το σπίτι τους ως πρώτη κατοικία.

Πως θα πάρουν την επιδότηση

Όπως ανακοίνωσε ο Κ. Σκρέκας, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στις νέες φορολογικές δηλώσεις δημιουργείται πεδίο για την συμπλήρωση αριθμού παροχής φοιτητικής κατοικίας. Σε αυτές τις παροχές που θα δηλωθούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις, η επιδότηση που τους αναλογεί θα δοθεί αναδρομικά από τον Ιανουάριο.

Δηλαδή θα λάβουν αναδρομικά επιδότηση :

42 ευρώ για τον Ιανουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Φεβρουάριο εφόσον έχουν «κάψει» 300 κιλοβατώρες
39 ευρώ για τον Μάρτιο εφόσον «κάψουν» 300 κιλοβατώρες

ΣΥΝΟΛΟ αναδρομικής επιδότησης: 120 ευρώ για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος

Προφανώς οι επιδοτήσεις θα μπουν κατευθείαν στους λογαριασμούς ρεύματος όπως συμβαίνει μέχρι τώρα. Οπότε οι φοιτητές που θα δηλωθούν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους θα πρέπει να περιμένουν μια γενναία έκπτωση σε έναν από τους επόμενους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος, από τον Απρίλιο και μετά.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πλεύρης : Η έξαρση στα κρούσματα δείχνει να κορυφώνεται – Δεν πιέζει το ΕΣΥ
Προηγούμενο άρθρο
Ι. Οικονόμου: Ηλεκτρονικά, πλέον, η υποβολή αίτησης για χορήγηση επιδόματος μητρότητας ή λοχείας
Μενού