Πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών Ευβοίας

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 373

Στην Εύβοια μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον  Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στο οποίο μετείχαν  οι Γ.Γ. Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Πρόεδρος της ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος όπου επισκέφθηκαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης, με τον οποίο είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στη Χαλκίδα, με τους Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου, τον Ειδικό Γραμματέα του Ταμείου Συνοχής κ. Γιώργο Ζερβό, τον Βουλευτή της Ν.Δ κ. Θανάση Ζεμπίλη, τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κελαϊδιτη, τον Αντιπεριφεριάρχη Επιχειρηματικότητας κ. Βαγγέλη Κούκουζα, την Αντιπεριφερειάρχη  Ορεινής – Δασικής πολιτικής & Κτηνοτροφίας κ. Κατερίνα Καλαντζή, των Δήμαρχων Μαντουδίου – Λίμνης –Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη και Ιστιαίας – Αιδηψού κ. Γιάννη Κοτζιά, εκπροσώπων των τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων,  στην οποία ενημερώθηκαν από τους καθ` ύλην αρμόδιους για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης των πυρόπληκτων περιοχών της Ευβοίας, κατόπιν των χρηματοδοτήσεων που κατανεμήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών,  με έμφαση στα μέτρα που λήφθηκαν από την κυβέρνηση  για την  στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Σταυριανουδάκης αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα οικονομική στήριξη -τόσο από έκτακτες ενισχύσεις όσο και από τα χρηματοδοτικά προγράμματα- του Υπουργείου Εσωτερικών στους πληγέντες Δήμους της Ευβοίας η οποία ανέρχεται για το Δήμο Μαντουδίου Λίμνης – Αγίας Άννας στο ύψος των 16 εκατ. ευρώ και για το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού στο ύψος των  11 εκατ. ευρώ, προκειμένου οι πληγείσες περιοχές να επιστρέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην κανονικότητα. Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ρευστότητας των Δήμων όλης της χώρας με περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω ΚΑΠ, 170 εκατ. ευρώ.

Τέλος, επεσήμανε ότι έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή διάταξη  για παράταση  της διοικητικής υποστήριξης των Υπηρεσιών Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) των Δήμων έως την 31η Μάϊου 2022, με χρόνο  έναρξης άσκησης της αρμοδιότητας την 1η Ιουνίου 2022, τονίζοντας ότι η Ομάδα Έργου, που αποτελείται από τον κ. Μ. Σταυδιανουδάκη, τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό, επεξεργάζεται τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί με σκοπό την προώθηση οριστικής λύσης του ζητήματος της συγκρότησης και εύρυθμης λειτουργίας των Υ.ΔΟΜ.

Μενού