Μιχαηλίδου: Δίνουμε 97.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 285

Η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, τοποθετήθηκε στην ΕΡΤ για το φλέγον θέμα των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας λέγοντας ότι «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί» καθώς και για την υποβολή αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς, μέσω EΣΠΑ, που ολοκληρώνεται στην Παρασκευή 12 Αυγούστου.

«Δύο του μηνός ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο eetaa.gr. Tην Παρασκευή 12 Αυγούστου κλείνουν οι αιτήσεις. Δίνουμε 97.000 κουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς» που όπως τόνισε είναι 20% περισσότερα από όσα δίναμε και έχουμε 6.000 € υψηλότερο εισοδηματικό όριο.

«Μια μητέρα με δύο παιδιά μπορεί να έχει μέχρι 33.000 ευρώ για να πάρει κρατική επιδότηση. Πλέον μια οικογένεια μέσου εισοδήματος μπορεί να καλύπτεται όπως επίσης και μια γυναίκα η οποία δουλεύει στο Δημόσιο. Διορθώσαμε σε αυτή την αδικία», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου πλέον «έχουμε ένα voucher κατά 10% υψηλότερο, γιατί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί -ιδιωτικοί ή δημοτικοί- πρέπει να αντεπεξέλθουν με κάποιο τρόπο στο υψηλό κόστος και να μπορέσουν να κρατήσουν το στελεχειακό τους προσωπικό».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν πολλοί βρεφονηπιαγωγοί και βρεφοκόμοι ανά παιδί, επισημαίνοντας ότι με αυτό τον τρόπο «ενισχύεται η προσχολική ζωή για την οποία τόσο νοιαζόμαστε». Και όπως διευκρίνισε, όποιος παίρνει το κουπόνι μπορεί να στείλει το παιδί του σε όποιον βρεφονηπιακό σταθμό θέλει.

Εκτός πραγματικότητας οι πρόωρες εκλογές

Ο υφυπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε και στα θέματα της επικαιρότητας με τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές με αφορμή το θέμα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο είναι «τελείως εκτός πραγματικότητας». Γιατί όπως είπε, «έχουμε μια δύσκολη κατάσταση για την οποία όμως ο πρωθυπουργός πήρε απόλυτα την ευθύνη. Δεν παίρνει μόνο την ευθύνη σε συμβολικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά παίρνει την ευθύνη στην ουσία της». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «ο πρωθυπουργός πήρε απολύτως την ευθύνη. Είπε ότι ήταν ένα ουσιαστικό, πολιτικό, λάθος. Όπως πάντα, προέβη πολύ γρήγορα και με αμεσότητα στις δομικές αλλαγές για το πολιτικό αυτό λάθος».

Αναφερόμενη στην εκλογική περιφέρεια του Πειραιά που θα είναι υποψήφια στις ερχόμενες εκλογές η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι δειλά δειλά έχει ξεκινήσει την προεκλογική της καμπάνια.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Άδ. Γεωργιάδης: Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για ουρανοξύστη 192 μέτρων στο Ελληνικό
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Το στάδιο στο οποίο βρίσκονται 27 προκηρύξεις (λίστα)
Μενού