ΔΕΘ: Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 386

Σβήνει και γράφει η κυβέρνηση το νέο πακέτο μέτρων της ΔΕΘ για να στηριχθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 5,1 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του έτους, δίνει νέο αέρα στην κυβέρνηση που βάζει, όπως φαίνεται, πρωταγωνιστές του νέου πακέτου συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους.

Μέτρα «αντίδοτο»

Αυξήσεις ακόμη και άνω του 6% θα δουν συνταξιούχοι για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Όσοι έχουν προσωπική διαφορά, θα δουν μόνο λογιστική αύξηση της σύνταξής τους.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν πραγματική αύξηση στην τσέπη τους.

Αυλαία πέφτει και για την εισφορά αλληλεγγύης, καθώς καταργείται πλέον και για τους συνταξιούχους αλλά και τους μισθωτούς του δημοσίου τομέα.

Νέα αύξηση στον κατώτατο

Νέα αύξηση έρχεται το 2023 στον κατώτατο μισθό και πιθανότατα θα είναι σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάιο, όπως συνέβη και φέτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδυασμός των ρυθμών ανάπτυξης – πληθωρισμού επιτρέπει αύξηση τουλάχιστον 5,5% κι αυτό σημαίνει πως ο κατώτατος μισθός μπορεί να επιστρέψει στα 751 ευρώ.

Στο τραπέζι είναι μία ακόμα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς βέβαια να έχει κλειδώσει ακόμη η τελική απόφαση, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το ψαλίδισμα του τέλους επιτηδεύματος, ακόμη και η κατάργησή του.

Στήριξη των ευάλωτων

Με επανάληψη των μέτρων που ήδη έχει εφαρμόσει, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά.

«Επιταγή ακρίβειας», ένα νέο fuel pass, συνέχιση των επιδοτήσεων στο ρεύμα αλλά και ένα αυξημένο επίδομα θέρμανσης είναι τα μέτρα που φαίνεται πως έχουν κλειδώσει για την στήριξη των ασθενέστερων ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ: Ποιοι δικαιούνται 508 ευρώ
Προηγούμενο άρθρο
Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις – Αυξημένο ενδιαφέρον
Μενού