Έρχεται επίδομα για το σούπερ μάρκετ – Ποσό και δικαιούχοι

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 857

Τη χορήγηση ενός τρίτου επιδόματος, του Food Pass, εξετάζει πολύ σοβαρά η κυβέρνηση, μετά το Fuel Pass για τα καύσιμα και το Power Pass για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το επίδομα ακρίβειας για τρόφιμα θα δοθεί εφάπαξ σε οικογένειες, που πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, με στόχο να στηριχτούν όσοι πλήττονται περισσότερο από την αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια, όπως χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Αν και δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις, το Food Pass θα είναι ένα ποσό ανάμεσα τα 200 με 300 ευρώ, ενώ είναι άγνωστο ακόμη, εάν θα αντικαταστήσει την επιταγή ακρίβειας, που αναμένεται να δοθεί, ή θα δοθεί συμπληρωματικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πληρωμή θα γίνει κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν – όπως εκτιμάται – θα έχει βαθύνει η ενεργειακή κρίση και θα έχουν αυξηθεί περαιτέρω οι ανάγκες των νοικοκυριών.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση θα επιδοτήσει τις αγορές του σούπερ μάρκετ για έναν μήνα για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε μια περίοδο που το κύμα ακρίβειας θα έχει χτυπήσει επικίνδυνα την πόρτα πολλών λαϊκών νοικοκυριών.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επαγγελματική Εξειδίκευση για την Άριστη Εκμάθηση Δακτυλογραφίας με Τυφλό Σύστημα
Προηγούμενο άρθρο
Και από τα φαρμακεία η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό
Μενού