Κακοκαιρία «ILINA»: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 1K

Η κακοκαιρία “ILINA” θα συνεχίσει να σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας και σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2023, με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται την Τρίτη (04.04.2023):

α) μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη
γ) και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά στην Ανατολική Στερεά, στην Κεντρική Μακεδονία και κυρίως στο Αιγαίο, όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, με ενδεικτικά υψόμετρα πάνω από τα 1800 μέτρα στα κεντρικά και νότια, πάνω από τα 1500 μέτρα στα βορειοδυτικά.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα. Το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται για το υπόλοιπο της ημέρας τοπικοί όμβροι ή ασθενείς βροχές κατά διαστήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι δυτικοί με εντάσεις 4-5 και ενδεχομένως τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18-19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αυξημένες οι παγκόσμιες εκπομπές απαγορευμένων χημικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον
Προηγούμενο άρθρο
Πρεμιέρα αύριο για το καλάθι του Πάσχα
Μενού