Μίλτος Τεντόγλου: Νέος θρίαμβος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Χρυσό μετάλλιο με άλμα 8,52 μ.

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 6K
Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου με άλμα 8,52 μ. στην τελευταία προσπάθεια στον τελικό του μήκους

Ο τεράστιος Μίλτος Τεντόγλου θριάμβευσε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη, καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με επίδοση 8,52 μ.

Ένας ακόμα θρίαμβος από τον τεράστιο Τεντόγλου, ο οποίος έγραψε ιστορία με την κατάκτηση της κορυφής στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και μάλιστα σ’ έναν τελικό που… έσπασαν καρδιές.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τελευταίο άλμα του τελικού για να πάρει το χρυσό μετάλλιο ο Έλληνας πρωταθλητής καθώς η «μάχη» με τον Τζαμαϊκανό Πίνοκ ήταν συγκλονιστική.

Ο Τεντόγλου είχε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον τελικό καθώς έκανε 8,50 μ. στο πρώτο του άλμα αλλά ο Πίνοκ έκανε και αυτός έναν εξαιρετικό αγώνα, καθώς κατάφερε και αυτός να κάνει το ίδιο άλμα με τον Έλληνα πρωταθλητή, αλλά ήταν πρώτος γιατί είχε και άλμα στα 8,40 μ..

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση του Τεντόγλου, μέχρι το τελευταίο άλμα, ήταν 8,39 μ. αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής δεν συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου ήθελε το χρυσό και φύλαξε το καλύτερο για το τέλος, καθώς «πέταξε» στα 8,52 μ. και με αυτό το άλμα έφτασε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η τελική κατάταξη στο μήκος:

1.Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52
2.Γουέινι Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.50
3.Τάτζαϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) 8.27
4.Κέρι ΜακΛάουντ (Τζαμάικα) 8.27
5.Τζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8.05
6.Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.00
7.Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.98
8.Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.94
9.Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) 7.87
10.Αλεχάνδρο Α. Παράδα (Κούβα) 7.86
11.Τζέσγουιν Άλντριν (Ινδία) 7.77
12.Μάρκις Ντέντι (ΗΠΑ) 7.62

πηγή: OT.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Κορωνοϊός: 33 θάνατοι και αύξηση θετικότητας την τελευταία εβδομάδα
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Εκδόθηκαν προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 4Κ/2022
Μενού