ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΧΩΡΩΝ

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Views: 78

 Σε νούμερο ένα πρόβλημα για τα νοικοκυριά αναδεικνύεται η ακρίβειά στα βασικά προϊόντα, καθώς ο μέσος Έλληνας αναγκάζεται να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε κάθε επίσκεψη του στα σούπερ μάρκετ.

Το γάλα, το λάδι και τα απορρυπαντικά είναι ορισμένα από τα προϊόντα που πωλούνται στη χώρα μας σε ακριβότερες τιμές από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να εξαπολύει ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτό οφείλεται σε πρακτικές αισχροκέρδειας.

Συγκεκριμένα όμως, τα τρία λίτρα λάδι στη χώρα πωλούνται στα 34-43 ευρώ, τη στιγμή που στην Κύπρο πωλείται στα 23-32 ευρώ και στη Γερμανία στα 28-36 ευρώ.

Το ένα λίτρο γάλα πάλι πωλείται στα 1,12 – 2,29 ευρώ στην Ελλάδα, ενώ στην Κύπρο στα 0,82 ευρώ το λίτρο και στη Γερμανία στα 0,78 ευρώ.

Η  Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια και στην ακρίβεια σε ό,τι αφορά στα απορρυπαντικά καθώς, σκόνη 50 μεζουρών πωλείται 361% ακριβότερα από ό,τι στην Ισλανδία και 160% ακριβότερα στη Γερμανία.

Όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, ελέγχονται αυτή τη στιγμή 7 πολυεθνικές και έχει δεχθεί ήδη πρόστιμο μία.

πηγή:Ακρίβεια: Σε απόγνωση τα νοικοκυριά με τις αυξήσεις των τιμών – Ποια προϊόντα είναι «πρωταθλητές» στο ράλι ανατιμήσεων | Neakriti

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΟΘΕΙΑ ΣΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥΣ
Προηγούμενο άρθρο
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Μενού