Επίδομα θέρμανσης: Πάνω από 112.000 αιτήσεις σε λιγότερο από 48 ώρες

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 198

Μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα θέρμανσης, οι αιτήσεις είχαν ξεπεράσει τις 112.000. Μόνο το πρώτο τρίωρο είχαν υποβληθεί 41.000 αιτήσεις.

Μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων, αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Είσοδος στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ

Επιλογή μονοκατοικίας ή πολυκατοικίας

Επιλογή ιδιοκτήτης ή ένοικος- ο ένοικος συμπληρώνει τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη

Επιλογή είδους καυσίμου

Συμπλήρωση του αριθμού παροχής ρεύματος

Επιλογή οικισμού

Συμπλήρωση των τετραγωνικών μέτρων της κατοικίας

Συμπλήρωση του λογαριασμού σε μορφή IBAN για να γίνει η καταβολή του επιδόματος

Δικαιούχοι

Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη) ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης.

Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.

Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 10.000 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολη.

aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι με ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Προηγούμενο άρθρο
Ποιες προσλήψεις “τρέχουν” σε Δημόσιο και φορείς (λίστα)
Μενού