Ο Ελληνικός Στρατός αλλάζει… εμφάνιση

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 460

Μετά από δεκαετίες και… εκατοντάδες ΕΣΣΟ (Εκπαιδευτική Σειρά Στρατευσίμων Οπλιτών), ο Ελληνικός Στρατός (ΕΣ) αλλάζει εμφάνιση!

Πιο συγκεκριμένα, στην διάρκεια των σημερινών εγκαινίων του νέου κτηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η νέα στολή παραλλαγής που θα φορά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Η μετάβαση στον νέο τύπο στολής, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων. Εν συνεχεία, θα επεκταθεί και στο προσωπικό των υπόλοιπων κλάδων, αρχικά στον Στρατό Ξηράς και μετέπειτα στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία.

Μάλιστα, οι πρώτες ποσότητες νέων στολών έχουν ήδη διανεμηθεί στο προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Την απόφαση για αλλαγή της υφιστάμενης στολής έλαβε στα τέλη του 2021 ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ενώ σύντομα αναμένεται να υπάρξουν και επιπλέον αλλαγές σε υλικά όπως εξαρτήσεις, κράνη, άρβυλα κλπ.

«Η νέα στολή εκτός της κατακόρυφης αύξησης της ποιότητας του υλικού κατασκευής της, ενσωματώνει και άλλα σύγχρονα και σε ορισμένα της σημεία καινοτόμα χαρακτηριστικά, που βελτιώνουν συνολικά το επίπεδο προστασίας, επιβιωσιμότητας και άνεσης του μαχητή και συμβάλλουν στην καλύτερη εκτέλεση της αποστολής του» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

Όσον αφορά στην τελική μορφή της νέας παραλλαγής, αυτή προήλθε μετά από «μακροχρόνιες και εξαντλητικές δοκιμές επί του πεδίου σε ποικίλες καιρικές συνθήκες και εδάφη, στη θάλασσα, σε χιονοσκεπές περιβάλλον κλπ, από επιλεγμένο προσωπικό των ΕΔ».

Τα γενικά χαρακτηριστικά της νέας στολής έχουν ως εξής:
α)Η νέα στολή περιλαμβάνει χιτώνιο, περισκελίδα και μπλούζα μάχης (combat shirt)

β)Το σχέδιο παραλλαγής παραμένει ίδιο αλλά με «ένταση» των χρωμάτων κατά τι πιο «ανοιχτή» (το γαιώδες επικρατεί σε σχέση με το πράσινο)

γ) Αντιπυρικό ύφασμα με παράλληλη δυνατότητα απομείωσης του υπέρυθρου ίχνους (anti-IR) και

δ)Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, ανθεκτικότητας, αδιαβροχοποίησης και εργονομίας.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Προσλήψεις 290 ατόμων σε ΟΤΑ (προκηρύξεις)
Προηγούμενο άρθρο
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 27 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου
Μενού