Έρευνα: Πιο δυστυχισμένοι οι σημερινοί νέοι-Περνούν κρίση “μέσης ηλικίας”

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Views: 271

Ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι και σε αυτό μεγάλη ευθύνη έχουν τα social media.

Η νέα γενιά καθώς υποφέρει από μία κρίση, σαν κι αυτή της μέσης ηλικίας, όπως διατείνονται οι συντάκτες της έκθεσης για την Παγκόσμια Ευτυχία του 2024. Επισημαίνουν δε ότι για τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό τα social media.

Επιπλέον, οι νέοι στη Βόρεια Αμερική και τη δυτική Ευρώπη είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από αυτούς που ζουν στην υποσαχάρια Αφρική και την ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει η εφημερίδα Guardian.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα υλικά αγαθά δεν σχετίζονται πάντα με την ευτυχία. Για τον καθηγητή, Δρ. Βιβέκ Μάρτι, γενικό χειρουργό στις ΗΠΑ, το να επιτρέπεται στα παιδιά να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σαν να τους δίνουμε φάρμακα που δεν είναι αποδεδειγμένα ασφαλή. Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ήταν αποτυχημένοι οι χειρισμοί των κυβερνήσεων να ρυθμίσουν καλύτερα τις συνθήκες που επικρατούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αμερικανός καθηγητής υπογράμμισε ότι όλο και περισσότεροι νέοι στη Βόρεια Αμερική είναι πλέον λιγότερο ευτυχισμένοι από τους μεγαλυτέρους τους. Η ίδια τάση αναμένεται να επικρατήσει και στη δυτική Ευρώπη. Η φθίνουσα ευημερία σε άτομα κάτω των 30 ετών, έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ εκτός της λίστας των 20 πιο ευτυχισμένων χωρών, όπως αποκάλυψε η Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας του 2024.

Ο Αμερικανός καθηγητής περιέγραψε τα ευρήματα της έκθεσης ως «καμπανάκι» για τους νέους οι οποίοι παλεύουν σκληρά με τα προβλήματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι περιμένει να δει στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα γίνουν ασφαλείς για παιδιά και εφήβους και την ίδια στιγμή ζήτησε διεθνή δράση για τη βελτίωση της επιρροής τους στην καθημερινότητα των νέων.

Οι Βρετανοί κάτω των 30 ετών κατέλαβαν την 32η θέση στην κατάταξη της Έκθεσης για την Παγκόσμια Ευτυχία, με τη χώρα να βρίσκεται πίσω από τη Μολδαβία, το Κοσσυφοπέδιο, ακόμη και το Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο.

Αντιθέτως, οι Βρετανοί άνω των 60 ετών μπήκαν στο top 20 των πιο ευτυχισμένων γενεών στον κόσμο. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ έπεσαν οκτώ θέσεις στη συνολική κατάταξη της ευτυχίας και βρίσκονται στην 23η, αλλά όταν ρωτήθηκαν μόνο οι κάτω των 30 ετών, οι ΗΠΑ κατέλαβαν την 62η θέση, πίσω από τη Γουατεμάλα, τη Σαουδική Αραβία και τη Βουλγαρία.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αναδρομικά έως 16.500 ευρώ για 50.000 συνταξιούχους
Προηγούμενο άρθρο
Στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας ΔΥΠΑ- Φεβρουάριος 2024
Μενού