Καιρός: Βροχές με μικρή πτώση θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 622
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις

Όμβροι ή παροδικές βροχές με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα με μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται σήμερα Παρασκευή (22/3).

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη θα αυξηθούν. Όμβροι ή παροδικές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου και δευτερευόντως σε περιοχές της Μακεδονίας και των Επτανήσων. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14-16, στην Ήπειρο από 3 έως 20, στη Θεσσαλία από 3 έως 18-19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18-20 βαθμούς, στα Επτάνησα από 6 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 15-16 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 7 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ, αλλά στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις, πυκνότερες από τις μεσημεριανές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

πηγή: OT.gr

Μενού