Υπουργική Απόφαση Για Τη Μεταφορά Ύλης Στους Δικηγόρους

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 70

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Καθορισμός των προϋποθέσεων εγγραφής των δικηγόρων στους ειδικούς καταλόγους του εβδόμου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 208, της παρ. 1 του άρθρου 787 και της παρ. 2 του άρθρου 819 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του ύψους της αποζημίωσης των δικηγόρων στις ως άνω περιπτώσεις, του τρόπου, του χρόνου και των λοιπών όρων καταβολής της, και κάθε άλλης λεπτομέρειας».

Η έκδοση της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης υλοποιεί το νόμο για τη μεταφορά ύλης στους δικηγόρους αποτελώντας την επίσημη έναρξη μιας νέας συνθήκης για τους νομικούς επαγγελματίες και τους πολίτες που θέσπισε ο ν. 5095/2024.

Ο προέλεγχος αιτήσεων για τα Σωματεία, η έκδοση κληρονομητηρίων και η εγγραφή και εξάλειψη συναινετικών προσημειώσεων υποθήκης από δικηγόρο που θα εγγραφεί σε ειδικό κατάλογο και θα έχει λάβει επιμόρφωση αποτελεί ένα ακόμη βήμα για επιτάχυνση στο χώρο της Δικαιοσύνης, προσήκουσας αξιοποίησης όλων των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης χωρίς σε καμία περίπτωση να διακυβεύεται η ποιότητα της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

Η Υπουργική Απόφαση καθορίζει όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες για την εξασφάλιση των ανωτέρω.

Πηγή: ministryofjustice.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ιδρύεται στη Μακεδονία η πρώτη πειραματική ΣΑΕΚ Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού
Προηγούμενο άρθρο
Επίδομα Παιδιού: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα
Μενού