Αναβαθμισμένο 112: Πότε αναμένεται, τι θα περιλαμβάνει

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 50

Η νέα γενιά της εφαρμογής έκτακτης ανάγκης 112 πρόκειται να περιλαμβάνει πολλές βελτιώσεις και νέες υπηρεσίες που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την απόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Μεταξύ άλλων, η νέα εξελιγμένη εφαρμογή αναμένεται να περιλαμβάνει λογισμικό για αποστολή βίντεο και εικόνων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ακόμη και αν δεν υπάρχει δίκτυο τηλεφωνίας, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπορούν να αξιολογήσουν την κατάσταση πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Επιπλέον, αναμένεται η ενσωμάτωση υπηρεσιών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜεΑ), προκειμένου να προσφερθεί ειδική υποστήριξη με σιωπηλή αναγγελία περιστατικού «Silent Βutton» (π.χ. σε περιπτώσεις ομηρίας) σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που αφορούν αυτές τις ομάδες πληθυσμού

Με όλες αυτές τις βελτιώσεις, αναμένεται ότι η εφαρμογή έκτακτης ανάγκης 112 θα είναι ακόμη πιο χρήσιμη και αποτελεσματική στην παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το εγχείρημα τρέχει με διαγωνισμό 27 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 21 μήνες από την υπογραφή της. Γεγονός που σημαίνει ότι το νέο 112 προβλέπεται να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη σε περίπου δύο χρόνια. Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών για τον διαγωνισμό λήγει στις 27 Μαΐου, ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 21 μήνες από την υπογραφή της.

Πηγή: ertnews.gr

Μενού