Γιορτή της Μητέρας: Κυριακή 12 Μαΐου

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 34

Η Γιορτή της Μητέρας αποτελεί μια ιδιαίτερη και σημαντική ημέρα για όλους , καθώς αποτίουμε φόρο τιμής στην πιο σημαντική γυναίκα της ζωής μας, τη μητέρα μας.

Η ιστορία της Γιορτής της Μητέρας ξεκινάει αρχικά από την αρχαία Αίγυπτο, όπου η θεά της μητρότητας, Ίσις, τιμάται και λατρεύεται. Στη συνέχεια, οι Αρχαίοι Έλληνες αφιέρωσαν τη μέρα στη θεά Ρέα, μητέρα των θεών, ενώ στη Ρωμαϊκή μυθολογία η γιορτή αφιερώνεται στη θεά Μαία, μητέρα του θεού Μέρκουρι. Αυτή η γιορτή τιμούσε τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή, με έμφαση στη θεία και φυσική δημιουργία.

Διεθνώς, η ιδέα της σύγχρονης Γιορτής της Μητέρας ξεκίνησε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα από την Άννα Τζάρβις, η οποία ήθελε να τιμήσει τη μητέρα της και όλες τις μητέρες. Η προσπάθειά της οδήγησε στην επίσημη αναγνώριση της γιορτής το 1914 από τον Πρόεδρο Γούντροου Ουίλσον.

Στις μέρες μας, η Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και πολλές άλλες. Είναι μια μέρα που ολόκληρη η κοινωνία τιμά και εκφράζει την αγάπη της προς τις μητέρες, με δώρα, λουλούδια και εκδηλώσεις.

Η μητέρα αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας και η σημαντικότερη πηγή στήριξης και αγάπης για κάθε παιδί. Είναι αυτή που μας έχει φέρει στον κόσμο, που μας έχει ανατείλει και μας έχει δώσει τον κατευθυντήριο φωτεινό φάρο για την ζωή μας. Είναι αυτή που μας έχει δώσει τη στήριξη και την αγάπη που χρειαζόμαστε σε κάθε στιγμή της ζωής μας.

Γι’ αυτό λοιπόν, η Γιορτή της Μητέρας είναι μια ευκαιρία για εμάς να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και την αγάπη μας προς τη μητέρα μας, να της δείξουμε πόσο σημαντική είναι για εμάς και πόσο την εκτιμούμε. Είναι μια ευκαιρία για να της πούμε ευχαριστώ για όλα όσα έχει κάνει για εμάς και για την αμέριστη αγάπη και φροντίδα που μας έχει προσφέρει.Η Γιορτή της Μητέρας γιορτάζεται με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την πολιτιστική παράδοση κάθε χώρας. Συνήθεις τρόποι εορτασμού περιλαμβάνουν την απονομή δώρων, λουλουδιών, ειδικών γευμάτων και προσωπικών εκδηλώσεων ευγνωμοσύνης. 

Μενού