Κακοκαιρία Avgi: Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Κατηγορία: ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Views: 272

Κορυφώνεται σήμερα, Τρίτη, το κύμα κακοκαιρίας «Avgi» με έντονες χιονοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους και βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Σε συναγερμό βρίσκονται ο κρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας για την επέλαση της κακοκαιρίας «Avgi», με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από χθες να βρίσκονται σε ισχύ.

Στην Αττική, έντονη χιονόπτωση σημειώνεται από τα ξημερώματα στα Βίλια, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στην Πάρνηθα.

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται στη Στενή Ευβοίας, στην Αρτάκη και στο Λεοντάρι Βοιωτίας. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται το πρωί από τη γέφυρα Μαρτίνου μέχρι τη γέφυρα της Ριτσώνας.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική, αναμένεται από απόψε.

Την Τετάρτη με ισχυρό παγετό το πρωί, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην Κρήτη (με αρκετές βροχές και στα ορεινά αρκετά χιόνια), από το βράδυ θα εξασθενήσουν και στα νότια οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Σε άνοδο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες. Την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Μενού