Εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ για την Πολιτική Προστασία

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Views: 265

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής για την «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις» εισάγεται σήμερα το μεσημέρι για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

«Υπέρ» του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τάχθηκε η ΝΔ. Το καταψήφισαν ΚΚΕ και Νίκη ενώ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν σήμερα κατά τη συζήτησή του στην Ολομέλεια.

Στο σχέδιο νόμου, μέχρι την έναρξη της συζήτησής του στην Ολομέλεια, παράλληλα έχει κατατεθεί υπουργική τροπολογία που αφορά στη σύσταση 16 Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων στην επικράτεια. Επίσης, έχει κατατεθεί από βουλευτές του ΚΚΕ και μια βουλευτική τροπολογία για τη «Μονιμοποίηση όλων των 5ετών, 7ετών και όλων των εποχιακών πυροσβεστών».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή, έχει προαναγγείλει πως σήμερα στην Ολομέλεια θα καταθέσει νομοθετικές προσθήκες και βελτιώσεις σύμφωνα με τις προτάσεις που έγιναν από φορείς και κόμματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πήλιο και Βόλος επανέρχονται στον τουριστικό χάρτη της Ελλάδας
Προηγούμενο άρθρο
ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδο 2,1% σημείωσε το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο εφέτος
Μενού