Η πολιτεία δίπλα στον πρωτογενή τομέα – παύση της αγρανάπαυσης

Κατηγορία: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Views: 286

Για την Ουκρανία ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι σε αυτή τη σύνοδο κορυφής «θα καταφέρουμε να πετύχουμε μία συμφωνία. Είναι πολύ σημαντικό να αποδεσμεύσουμε τους επιπλέον πόρους και να εξασφαλίσουμε τους εξτρά πόρους για την Ουκρανία, είμαστε αποφασισμένοι με τον ένα ή άλλο τρόπο να βρούμε λύση».

Συγκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «στο περασμένο συμβούλιο μια χώρα η Ουγγαρία, δεν μας επέτρεψε την απαραίτητη ομοφωνία για την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου και στη χορήγηση μιας σημαντικής οικονομικής στήριξης στην Ουκρανία. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε, οι 27 χώρες συμφωνία που θα δώσει λύση στο σημαντικό αυτό θέμα. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να αποδεσμεύσουμε τους πρόσθετους πόρους του δημοσιονομικού πλαισίου, να στηρίξουμε τις χώρες που αντιμετωπίζουν προσφυγική κρίση αλλά και να στηρίξουμε την Ουκρανία που δίνει υπαρξιακό αγώνα για την ελευθερία της. Είμαστε αποφασισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να βρούμε σήμερα μια λύση».

Yπενθυμίζεται ότι το τελευταίο negobox στο οποίο είχε υπάρξει πολιτική συμφωνία 26 εκ των 27 ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του περασμένου Δεκεμβρίου, κάλυπτε τους προβληματισμούς και τις προτεραιότητες της Ελλάδας, καθώς, εκτός από τη χρηματοδότηση προς την Ουκρανία, περιελάμβανε και προτεραιότητες που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα προέβλεπε αυξημένα κονδύλια για τη μετανάστευση και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και ευελιξίες στη χρήση κοινοτικών πόρων που αφορούν την περίοδο 2014-2020.

Εν μέσω κινητοποιήσεων των αγροτών, που οργανώνουν μεγάλη διαδήλωση, οι ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

Καλούνται να συμφωνήσουν στην αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ) της περιόδου 2021-2027, που συμπεριλαμβάνει τη ζωτικής σημασίας μακροοικονομική οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία, ύψους 50 δισ. ευρώ.

Πηγή: https://www.protothema.gr/

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Τιμολόγια ρεύματος – Μεικτά προϊόντα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και συμβόλαια τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας
Προηγούμενο άρθρο
Διδασκαλία των Ξένων Γλωσσών σε Μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες – Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα
Μενού