Χάσμα χωρών βορρά -νότου: πόσο ευτυχισμένοι είναι οι Έλληνες?

Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Views: 231

Η Φινλανδία στέφθηκε ως η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για πέμπτη συνεχή χρονιά, με σημαντική διαφορά μπροστά από τις άλλες χώρες που μετέχουν στην κατάταξη του World Happiness Report 2022.

Η Δανία διατήρησε τη δεύτερη θέση όπως, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η Ισλανδία ξεπέρασε την Ελβετία και κατετάγη στην τρίτη θέση και η Ολλανδία συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Η Ελλάδα κατετάγη 58η σε σύνολο 146 χωρών. Από τους ποιοτικούς δείκτες της έκθεσης, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι 138η στην κατάταξη υπό τον τίτλο «ελευθερία να κάνετε επιλογές ζωής».

Στη φετινή κατάταξη, πάνω από την Ελλάδα βρίσκεται η Κύπρος (49η) ό. Στη λίστα, την Ελλάδα ακολουθούν η ,Τουρκία (79η) η Μογγολία (83η) και η Βόρεια Μακεδονία (84η) που στην έκθεση αναφέρεται ως “Μακεδονία”. Ανάμεσα στις χώρες πιο είναι πιο ευτυχισμένες από την Ελλάδα, σύμφωνα με τη λίστα, συμπεριλαμβάνονται το Καζακστάν, η Κολομβία και η Νικαράγουα.

Σημειώνεται ότι οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης “σαρώνουν” στη λίστα, αφού τη Φινλανδία ακολουθούν η Δανία, η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Ελβετία και η Σουηδία. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν Νέα Ζηλανδία, Καναδάς και Αυστρία.

Οι ΗΠΑ “περιορίζονται” στη 19η θέση, χάνοντας μάλιστα μια θέση από πέρυσι.

Η Αφρική έχει την “τιμητική” της στις πιο δυστυχισμένες χώρες, αφού στις τελευταίες θέσεις συναντάμε μεταξύ άλλων το Μαλάουι, τη Ρουάντα, την Τανζανία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Την τελευταία θέση καταλαμβάνει φέτος το Νότιο Σουδάν, κερδίζοντας το δυσάρεστο αυτό “προνόμιο” από το Μπουρούντι.

πηγή:cnn.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2022
Προηγούμενο άρθρο
Πιστοποίηση Αγγλικών Όλων Των Επιπέδων
Μενού