Freestudies learn English

Οι μηχανικοί ξεκινούν τη συναρμολόγηση του Europa Clipper της NASA

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Views: 422

Το διαστημικό σκάφος Europa Clipper της NASA θα πραγματοποιήσει λεπτομερή αναγνώριση του φεγγαριού του Δία, Ευρώπη, για να δει εάν το παγωμένο φεγγάρι θα μπορούσε να φιλοξενήσει συνθήκες κατάλληλες για ζωή, βελτιώνοντας τις γνώσεις μας για την αστροβιολογία.

Το Europa Clipper θα περιφερόταν γύρω από τον Δία περίπου κάθε δύο εβδομάδες, παρέχοντας πολλές ευκαιρίες για κοντινές πτήσεις της Ευρώπης.

Συνολικά, ο ηλιακός τροχιακός θα εκτελούσε 45 πτήσεις σε υψόμετρα που κυμαίνονται από 25 έως 2.700 km (16 έως 1.700 μίλια), απεικονίζοντας την παγωμένη επιφάνεια του φεγγαριού σε υψηλή ανάλυση και ερευνώντας τη σύνθεσή του και τη δομή του εσωτερικού και του παγωμένου κελύφους του.

Όταν συναρμολογηθεί πλήρως, το Europa Clipper θα είναι τόσο μεγάλο όσο ένα SUV με ηλιακές συστοιχίες αρκετή για να εκτείνεται σε ένα γήπεδο μπάσκετ.

Η προσπάθεια συναρμολόγησης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη σε καθαρά δωμάτια στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA στη Νότια Καλιφόρνια.

Πριν από το τέλος του έτους, το μεγαλύτερο μέρος του υλικού πτήσης – συμπεριλαμβανομένης μιας σουίτας εννέα επιστημονικών οργάνων – αναμένεται να είναι ολοκληρωμένο.

Το κύριο σώμα του Europa Clipper είναι μια γιγάντια μονάδα πρόωσης ύψους 10 ποδιών (ύψος 3 μέτρων), που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από το Johns Hopkins Applied Physics Laboratory (APL) στο Laurel του Μέριλαντ, με τη βοήθεια του Goddard Space Flight Center της NASA στο Greenbelt, Maryland και JPL.

Η μονάδα, εξοπλισμένη με ηλεκτρονικά, ραδιόφωνα, καλωδίωση και υποσύστημα πρόωσης, θα αποσταλεί στην JPL αυτή την άνοιξη.

Η κεραία υψηλής απολαβής πλάτους 3 μέτρων (10 πόδια) του διαστημικού σκάφους θα φτάσει επίσης στο JPL σύντομα.

Ένας μηχανικός επιθεωρεί τον πίνακα ραδιοσυχνοτήτων (RF) του Europa Clipper της NASA σε μια καθαρή αίθουσα στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής Johns Hopkins. Ο πίνακας ραδιοσυχνοτήτων φιλοξενεί όλα τα ηλεκτρονικά του υποσυστήματος ραδιοσυχνοτήτων και ένα περίπλοκο δίκτυο δρομολόγησης διακοπτών, φίλτρων και κυματοδηγών, που μεταφέρουν το σήμα ραδιοσυχνοτήτων προς και από οκτώ κεραίες κατανεμημένες γύρω από το διαστημόπλοιο. Πίστωση εικόνας: Πιστώσεις: Johns Hopkins Applied Physics Laboratory.

«Προχωράμε στη φάση όπου βλέπουμε όλα τα κομμάτια να ενώνονται ως ένα σύστημα πτήσης», δήλωσε ο διευθυντής του έργου Europa Clipper Jan Chodas, ερευνητής στην JPL.

«Θα είναι πολύ συναρπαστικό να βλέπουμε το υλικό, το λογισμικό πτήσης και τα όργανα να ενσωματώνονται και να δοκιμάζονται».

«Για μένα, είναι το επόμενο επίπεδο ανακάλυψης. Θα μάθουμε πώς θα λειτουργεί πραγματικά το σύστημα που σχεδιάσαμε».

«Δεν ξέρω πώς θα νιώσω, βλέποντας αυτό να συνδυάζεται. Υποψιάζομαι ότι θα είναι κάπως συντριπτικό. Συμβαίνει — γίνεται πραγματικότητα. Γίνεται απτό», δήλωσε ο επιστήμονας του έργου Europa Clipper, Robert Pappalardo, επίσης από την JPL.

«Ταυτόχρονα, το επίπεδο δυσκολίας ανεβάζει αρκετές βαθμίδες καθώς τα επίπεδα του έργου συγχωνεύονται».

«Όλες οι παράλληλες διαδρομές ανάπτυξης υλικού και λογισμικού θα αρχίσουν να ενώνονται με τρόπο που είναι πολύ ορατός στην ομάδα», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής έργου της Europa Clipper, Τζόρνταν Έβανς, επίσης της JPL.

«Τα βλέμματα όλων στρέφονται προς το ολοκληρωμένο σύστημα που ενώνεται, κάτι που είναι συναρπαστικό».

Πηγή: sci-news.com

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ο κρόκος (σαφράν) εξημερώθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Ελλάδα
Προηγούμενο άρθρο
Το Σάββατο η «Ημέρα Καριέρας ΟΑΕΔ» Πάτρας – 30+ επιχειρήσεις με 500+ θέσεις
Μενού