80 ομάδες ελέγχου δεδομένων για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στο Youtube

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Views: 289

Περισσότεροι από 80 οργανισμοί ελέγχου δεδομένων από όλο τον κόσμο έχουν προτρέψει το YouTube να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση και να μην επιτρέψει στην διαδικτυακή πλατφόρμα βίντεο του «να οπλιστεί από αδίστακτους παράγοντες».

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς την επικεφαλής του YouTube, Susan Wojcicki, οι ομάδες από το Africa Check με έδρα την Κένυα μέχρι το Politifact και την Washington Post στις Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την πλατφόρμα να απομυθοποιήσει ψευδείς δηλώσεις.

«Καθημερινά, βλέπουμε ότι το YouTube είναι ένας από τους σημαντικότερους αγωγούς διαδικτυακής παραπληροφόρησης και παραπληροφόρησης παγκοσμίως», είπαν, προσθέτοντας ότι τα βίντεο που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες είχαν περάσει «στο ραντάρ» των πολιτικών της πλατφόρμας, ειδικά σε μη αγγλόφωνες χώρες. .

«Σας προτρέπουμε να αναλάβετε αποτελεσματική δράση κατά της παραπληροφόρησης και της παραπληροφόρησης… και να το κάνετε με τις ανεξάρτητες, ακομματικές οργανώσεις ελέγχου γεγονότων του κόσμου», πρόσθεσαν.

«Η εμπειρία μας ως ελεγκτές δεδομένων μαζί με τα ακαδημαϊκά στοιχεία μας λέει ότι η εμφάνιση ελεγμένων πληροφοριών είναι πιο αποτελεσματική από τη διαγραφή περιεχομένου».

Μεταξύ των συστάσεών τους, οι ομάδες κάλεσαν το YouTube να επικεντρωθεί στην παροχή πλαισίου και στην προσφορά απομυθοποιήσεων και επίσης το προέτρεψαν να βεβαιωθεί ότι ο αλγόριθμος συστάσεων του δεν προωθεί ενεργά την παραπληροφόρηση στους χρήστες του.

Η εκπρόσωπος του YouTube Elena Hernandez υπερασπίστηκε την πλατφόρμα, λέγοντας ότι ο έλεγχος γεγονότων ήταν ένα «κρίσιμο εργαλείο», αλλά απλώς «ένα κομμάτι ενός πολύ μεγαλύτερου παζλ για την αντιμετώπιση της διάδοσης παραπληροφόρησης».

“Με τα χρόνια, έχουμε επενδύσει πολλά σε πολιτικές και προϊόντα σε όλες τις χώρες … για να συνδέσουμε τους ανθρώπους με έγκυρο περιεχόμενο, να μειώσουμε τη διάδοση οριακής παραπληροφόρησης και να αφαιρέσουμε τα παραβατικά βίντεο”, πρόσθεσε.

Είπε ότι το YouTube είχε δει «σημαντική πρόοδο».

ΠΗΓΗ : AL JAZEERA

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες: τι προκαλεί την «εξαιρετική» θέρμανση σε πολικές περιοχές;
Προηγούμενο άρθρο
Νόσος νόσο Creutzfeldt-Jakob, των «τρελών αγελάδων»: Ελπίδες από την πρώτη πειραματική θεραπεία που έρχεται από την Βρετανία
Μενού