Μοιράζεσαι τον κωδικό σου? Το Netflix το ξέρει..

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Views: 594

Είναι γεγονός ότι κάθε συνδρομητής του Netflix μπορεί να μοιράζεται τον προσωπικό του κωδικό με άλλα τέσσερα άτομα. Και βέβαια η πλατφόρμα το ξέρει και ξέρει ότι δεν το κάνουμε μέσα στο σπίτι μας με τα άτομα της οικογένειάς μας μόνο.

Πολλοί είναι οι χρήστες που βρισκυν τρόπο να μην πληρώνουν τη μηνιαία συνδρομή και χρησιμοποιούν τον λογαριασμό γνωστών τους όπως των γονιών, των φίλων τους ακόμα και των πρώην τους, επειδή έχουν τους κωδικούς.

Όμως, φαίνεται ότι αυτή η εποχή της κοινής χρήσης του κωδικού πρόσβασής σας στο Netflix μπορεί να πλησιάζει στο τέλος της, καθώς το Netflix αντιμετωπίζει πολύ μεγαλύτερο ανταγωνισμό από ό,τι πριν από μόλις τρία χρόνια.

Τι λέει το Netflix για την έξτρα χρέωση

«Πάντα διευκολύναμε τους ανθρώπους που μένουν μαζί να μοιράζονται τον λογαριασμό του Netflix, με λειτουργίες όπως τα ξεχωριστά προφίλ και τις ταυτόχρονες προβολές. Αν και αυτές οι επιλογές είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, παράλληλα έχουν δημιουργήσει σύγχυση για το πότε κάποιος μπορεί να μοιραστεί τους κωδικούς του.

Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο οι λογαριασμοί να μοιράζονται σε διαφορετικά σπίτια κάτι που επηρεάζει τη δυνατότητα μας να επενδύουμε σε νέα προγράμματα για τα μέλη μας» έγραψε σε blog του Netflix στέλεχος της εταιρείας.

Παράλληλα θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς προφίλ σε νέο λογαριασμό για να μην χαθεί το ιστορικό θέασης. Πάντως επειδή δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος στο βαθμό που το θέλει το Netflix, βλέπουμε κάποια στιγμή να υιοθετείται η δήλωση συγκεκριμένων συσκευών που θα μπορούν να παρακολουθούν το περιεχόμενο.

Το Netflix έχει μέχρι σήμερα 221 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως, αλλά ο πραγματικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία, είναι φυσικά κατά πολύ μεγαλύτερος.

Σε μια νέα ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε από το Netflix, η εταιρεία θα αρχίσει να δοκιμάζει δύο νέες δυνατότητες στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού, για να περιορίσει την τάση κοινής χρήσης λογαριασμών Netflix. Σε αυτήν την ανάρτηση, το Netflix θέτει τα ρεκόρ, δηλώνοντας ότι οι λογαριασμοί δεν προορίζονται για χρήση μεταξύ νοικοκυριών. Το Netflix αναγνωρίζει ότι η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης επηρεάζει τα έσοδά του και συνεπώς την ικανότητά του να επενδύει σε πρωτότυπο περιεχόμενο που προσελκύει συνδρομητές.

Τις επόμενες εβδομάδες, το Netflix θα αρχίσει να δοκιμάζει τη λειτουργία «υπολογαριασμών» ή «Εξτρα Μέλος», για υπάρχοντες λογαριασμούς στη Χιλή, την Κόστα Ρίκα και το Περού. Οι κάτοχοι λογαριασμού μπορούν να προσθέσουν έως και δύο επιπλέον μέλη που ζουν εκτός του νοικοκυριού στον λογαριασμό τους, με επιπλέον μηνιαία χρέωση ανά μέλος. Η χρέωση είναι 2,94$ στη Χιλή, 2,99 στην Κόστα Ρίκα και 7,9 2,12$ στο Περού. Επιπλέον, κάθε ένα από αυτά τα μέλη θα έχει το δικό του όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης.

.

Μενού