Η Tesla παραδίδει αριθμό ρεκόρ αυτοκινήτων παρά τις προκλήσεις

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Views: 702

Η Tesla λέει ότι παρέδωσε αριθμό ρεκόρ των αυτοκινήτων της το πρώτο τρίμηνο, παρά τις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων λέει ότι παρέδωσε περισσότερα από 310.000 οχήματα τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Αυτό ήταν σχεδόν 70% υψηλότερο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ λέει ότι η βελτίωση ήρθε παρά ένα «εξαιρετικά δύσκολο τρίμηνο», συμπεριλαμβανομένων των αυστηρών πολιτικών για τον κορωνοϊό στην Κίνα, όπου η Tesla διαθέτει το λεγόμενο «εργοστάσιο giga».

Η Tesla παρέδωσε 310.048 αυτοκίνητα από την αρχή του τρέχοντος έτους έως το τέλος Μαρτίου, από 184.800 ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο .

«Αυτό ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο τρίμηνο λόγω των διακοπών της αλυσίδας εφοδιασμού και της πολιτικής για την Κίνα μηδενικού Covid», έγραψε ο Μασκ στο Twitter.

“Η εξαιρετική δουλειά από την ομάδα της Tesla και τους βασικούς προμηθευτές έσωσε την ημέρα.”

Το μεγαλύτερο μέρος των παραδόσεων αφορούσε το Model 3 sedan και το Model Y της Tesla.

Ο κ. Μασκ είχε δηλώσει προηγουμένως το Model Y, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019, ήταν μέρος του σχεδίου της Tesla να φτάσει σε μια ευρύτερη αγορά.

Έχει μεγαλύτερη εμβέλεια ανά φόρτιση από το Model 3 – το οποίο κυκλοφόρησε δύο χρόνια νωρίτερα.

Η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο πρόκειται να ανακοινώσει τα πλήρη οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο στις 20 Απριλίου.

Η Tesla έχει ένα «εργοστάσιο giga» στη Σαγκάη, το οποίο είναι ένα εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων μεγάλου όγκου, το οποίο παράγει επίσης τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που τροφοδοτούν τα οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκλεισε καθώς η πόλη είδε μια αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό.

Η Tesla δεν ξανάρχισε την παραγωγή στο εργοτάξιο τη Δευτέρα, όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με αναφορές που ανέφεραν ένα εσωτερικό σημείωμα.

Η εταιρεία δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του BBC για σχολιασμό.

Τον Ιανουάριο, ο κ. Μασκ είπε ότι περίμενε ότι η Tesla θα αναπτυχθεί περισσότερο από 50% φέτος παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Η εταιρεία ανέφερε κέρδη ρεκόρ 5,5 δισ. δολαρίων (4,2 δισ. £) πέρυσι.

Κινέζοι αξιωματούχοι επέβαλαν lockdown στη Σαγκάη, ένα σημαντικό κατασκευαστικό και οικονομικό κέντρο, για μαζικές δοκιμές Covid την περασμένη εβδομάδα.

Ωστόσο, έχουν υιοθετήσει μια κλιμακωτή προσέγγιση που επιτρέπει στη μισή πόλη να παραμείνει ανοιχτή.

Επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ανταγωνιστικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen, έχουν επίσης περιορίσει τις δραστηριότητές τους στη Σαγκάη .

Η πόλη είναι επίσης κόμβος για την κατασκευή ημιαγωγών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και το πιο πολυσύχναστο λιμάνι ναυτιλίας στον κόσμο.

πηγή: bbc.com

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
ΕΜΣΤ: Πλήρως προσβάσιμο σε άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού
Προηγούμενο άρθρο
Έχουν βρεθεί στη Γη 30 δέντρα ηλικίας άνω των 2.000 ετών
Μενού