Για χρεοκοπία του Τwitter προειδοποιεί ο Μασκ

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Views: 511
Μαζικές παραιτήσεις ανώτερων στελεχών

Η Πέμπτη ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα για το Twitter. Αποχώρησε ο επικεφαλής εμπιστοσύνη και ασφαλείας της εταιρείας, η οποία παράλληλα δέχθηκε προειδοποίηση από μια ρυθμιστική αρχή απορρήτου των ΗΠΑ. Μέσα στο κλίμα αυτό, ο νέος ιδιοκτήτης της, ο Ίλον Μασκ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Όπως έγραψε το Bloomberg, στην πρώτη του μαζική συνομιλία με υπαλλήλους της εταιρείας, ο Μασκ είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τη χρεοκοπία.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, στο πρώτο του email σε όλη την εταιρεία, ο Μασκ προειδοποίησε ότι το Twitter δεν θα είναι σε θέση να «επιβιώσει από την επερχόμενη οικονομική ύφεση» εάν δεν καταφέρει να ενισχύσει τα έσοδα από συνδρομές για να αντισταθμίσει τα μειωμένα έσοδα από διαφημίσεις, αποκάλυψε το Reuters.

Παραιτήσεις

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αποκάλυψε επίσης, ότι  Yoel Roth, ο οποίος έχει την επίβλεψη στο Twitter για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, της παραπληροφόρησης και των ανεπιθύμητων μηνυμάτων στην υπηρεσία, παραιτήθηκε την Πέμπτη.

Στο προφίλ του στο Twitter την Πέμπτη, ο Roth περιέγραψε τον εαυτό του ως  «Πρώην Επικεφαλής Εμπιστοσύνης & Ασφάλειας» στην εταιρεία.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Διευθύντρια Ασφάλειας Πληροφοριών του Twitter, Λέα Κίσνερ έγραψε επίσης στο Twitter ότι παραιτήθηκε, όπως επίσης ο Chief Privacy Officer,  Ντάμιεν Κιέραν και η Chief Compliance Officer Μαριάν Φόγκαρτι.

Προειδοποιήσεις

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε ότι παρακολουθεί το Twitter με «βαθιά ανησυχία» μετά την παραίτηση των τριών υπαλλήλων προστασίας προσωπικών δεδομένων και συμμόρφωσης. Αυτές οι παραιτήσεις δυνητικά θέτουν το Twitter σε κίνδυνο παραβίασης ρυθμιστικών εντολών.

Ο δικηγόρος του Μασκ, Άλεξ Σπίρο είπε σε ορισμένους υπαλλήλους σε ένα email αργά την Πέμπτη ότι το Twitter θα παραμείνει σε συμμόρφωση.

«Μιλήσαμε με την FTC σήμερα για τις συνεχιζόμενες υποχρεώσεις μας και έχουμε έναν εποικοδομητικό συνεχή διάλογο», έγραψε ο Σπίρο.

Δήλωσε ότι μόνο το Twitter, όχι μεμονωμένοι υπάλληλοι, θα μπορούσαν να θεωρηθούν υπεύθυνοι έναντι των εντολών.

«Καταλαβαίνω ότι υπήρξαν υπάλληλοι στο Twitter που δεν εργάζονται καν για το θέμα της FTC που σχολίασαν ότι θα μπορούσαν (να πάνε) στη φυλακή αν δεν συμμορφωνόμασταν – απλά δεν λειτουργεί έτσι», έγραψε.

Τέλος στην τηλεργασία

Στην πρώτη του συνάντηση με πολλούς υπαλλήλους στο Twitter το απόγευμα της Πέμπτης, ο Μασκ προειδοποίησε ότι η εταιρεία μπορεί να χάσει δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος, ανέφεραν οι πληροφορίες.

Ο Μασκ πρόσθεσε στο email προς τους εργαζόμενους ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα επιτρέπεται πλέον και ότι θα παραμένουν στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα.

πηγή:OT.gr

Μενού