H έκθεση IAA MOBILITY 2023 αναβαθμίζει την ψηφιακή κινητικότητα

Κατηγορία: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Views: 2K

Τον Σεπτέμβριο του 2023, οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας και κινητικότητας στον κόσμο θα συναντηθούν στη διαδραστική έκθεση IAA MOBILITY στο Μόναχο της Γερμανίας. Το ενδιαφέρον που δείχνουν οι εταιρείες υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία της πλατφόρμας κινητικότητας, η οποία είναι παγκοσμίως μοναδική σε αυτή την κλίμακα, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των διοργανωτών.

«Βλέπουμε ότι η ψηφιοποίηση είναι απαραίτητη για ασφαλή και φιλική προς το κλίμα μετακίνηση. Τα αυτοκίνητα και άλλα μέσα μεταφοράς γίνονται όλο και περισσότερο smartphone με ρόδες – ψηφιακά, συνδεδεμένα και πάντα προσαρμόσιμα μέσω ενημερώσεων. Οι εκθέτες και οι κορυφαίοι ομιλητές του κλάδου θα κάνουν απτά τα νέα σενάρια χρήσης. Το όχημα λειτουργεί όλο και περισσότερο ως έξυπνος βοηθός ή γίνεται χώρος για εμπειρία στην εικονική πραγματικότητα», δήλωσε ο Jürgen Mindel, διευθύνων σύμβουλος VDA για την IAA MOBILITY.

Εκτός από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητικότητας και τεχνολογίας στον κόσμο, 100 διεθνείς νεοφυείς επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για ψηφιακή και φιλική προς το κλίμα κινητικότητα. Θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιαστούν στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις προέρχονται από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Ολλανδία, την Αυστρία, τη Σκοτία, την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται την διοργάνωση για να τοποθετηθούν οικονομικά στους μεγαλύτερους εκθέτες και να επικοινωνήσουν απευθείας με διεθνείς φορείς λήψης αποφάσεων και επενδυτές.

Επιπλέον, όλες οι νεοφυείς επιχειρήσεις επωφελούνται από ειδικές εκδηλώσεις, όπως η «Ημέρα των Ιδρυτών», μια αποκλειστική ευκαιρία δικτύωσης. Οι επισκέπτες της συνόδου κορυφής μπορούν να αναμένουν ιδέες προϊόντων στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, των αισθητήρων, της ηλεκτροκίνησης, της υποδομής φόρτισης, της κινητικότητας ως υπηρεσίας, της κυκλικής οικονομίας, της πρόωσης υδρογόνου και έννοιες που σχετίζονται με το τελευταίο μίλι, την κοινή χρήση ή την ποδηλασία.

Οι εκθεσιακοί χώροι «Open Space» στο κέντρο του Μονάχου είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες από Τρίτη έως Κυριακή (5-10 Σεπτεμβρίου). Για πρώτη φορά στην IAA MOBILITY, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα πιο πρόσφατα ποδήλατα και ηλεκτρονικά ποδήλατα στο Englischer Garten του Μονάχου.

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα ηλεκτρικών ποδηλάτων και ποδηλάτων θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να δοκιμάσουν στον Αγγλικό Κήπο, στο Μόναχο. Έχουν προβλεφθεί δοκιμαστικές διαδρομές κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας στο κέντρο της πόλης και στον αυτοκινητόδρομο.

Τα ποδήλατα και τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα δοκιμαστούν σε διαφορετικές πίστες μήκους έως 3,8 χλμ. Οι χώροι παρουσίασης των εκθετών βρίσκονται στο Hofgarten και στη Ludwigstraße. Από εκεί, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μέσω του Αγγλικού Κήπου μέχρι το Kleinhesseloher See. Όλοι οι εκθέτες ποδηλάτων έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν εξαρτήματα για δοκιμή.

«Η κινητικότητα του μέλλοντος πρέπει να δοκιμαστεί και θα πρέπει να δοθεί σε όλους η ευκαιρία να το κάνουν. Εδώ μπορούν να καταρριφθούν τα τεχνολογικά εμπόδια και να αποκτηθούν πολύτιμες γνώσεις. Αυτός ο ενθουσιασμός που κοιτάζει προς το μέλλον αξιοποιείται στο Μόναχο και είναι μοναδικός στον κόσμο», δηλωσε ο Tobias Gröber, Division Manager της Messe München GmbH.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ιδιαίτερα κολακευτικές αναφορές για τη Μήλο από τα γαλλικά ΜΜΕ
Προηγούμενο άρθρο
ΔΥΠΑ: Πρόγραμμα για προσλήψεις 16.500 ανέργων σε ΟΤΑ, Δημόσιο, ΝΠΔΔ & Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (ΦΕΚ)
Μενού