Πώς θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη ο εναλλακτικός τουρισμός

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 489

Το Generation Hashtag θα είναι ένας βασικός μοχλός για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού με γνώμονα την εμπειρία, σύμφωνα με νέα έκθεση της GlobalData.

Όπως υπογραμμίζεται στην έκθεση, ο εναλλακτικός τουρισμός καταγράφει άνοδο. Η ζήτηση για εξειδικευμένες τουριστικές διακοπές και εμπειρίες αυξάνεται μεταξύ των hashtag της γενιάς (που ορίζονται ως άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1991 και 2005).

«Το Generation Hashtag είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από την οικονομία της εμπειρίας, η οποία ορίζεται ως μια οικονομία στην οποία τα αγαθά και οι υπηρεσίες πωλούνται δίνοντας έμφαση στην προσωπική επίδραση που έχουν στη ζωή των ανθρώπων, σχολιάζει ο Craig Bradley, αναλυτής της GlobalData.

Στην Παγκόσμια Έρευνα Καταναλωτών του πρώτου τριμήνου 2021 της GlobalData, σε σύγκριση με αντίστοιχες 2019 και 2018, καταγράφεται μια σταδιακή αύξηση της δημοτικότητας για διάφορους τύπους εξειδικευμένων ταξιδιών, όπως:

  • Περιπέτειας.
  • Γαστρονομίας.
  • Οικολογίας.
  • LGBTQ.
  • Υγείας και ευεξίας.

Ωστόσο, το ποσοστό των ερωτηθέντων Generation Hashtag που κάνουν πιο παραδοσιακούς τύπους ταξιδιών, όπως διακοπές στην πόλη και τουρισμό ηλιοθεραπείας και παραλίας, παραμένει περίπου το ίδιο σε όλες τις ετήσιες έρευνες.Οι προτιμήσεις του Generation Hashtag συμβάλλουν στην προώθηση πολλών μορφών εξειδικευμένου τουρισμού στο επόμενο επίπεδο.

Σχεδόν όλοι οι τύποι εξειδικευμένου τουρισμού που καλύπτονται από τις έρευνες της GlobalData τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δείξει αύξηση της ζήτησης.

Αυτή η γενιά είναι το μέλλον του κλάδου και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ζήτηση τους για εξειδικευμένους τύπους ταξιδιών θα συμβάλει στην προώθηση της συνεχούς ανάκαμψης του τουρισμού.

«Οι νεαροί ενήλικες λαχταρούν για πιο ελκυστικές και ουσιαστικές εμπειρίες, υπογραμμίζει ο Craig Bradley.
Ως εκ τούτου, η αντιληπτή αξία σπάνια μειώνεται μόνο στο κόστος.

Οι ταξιδιωτικές και τουριστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε εξειδικευμένους τομείς πρέπει να επικεντρωθούν στο Generation Hashtag στο πλαίσιο εκστρατειών μάρκετινγκ.

Αυτή η εξαιρετικά διαφοροποιημένη αγορά θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αποφασιστικός παράγοντας για την ανάκαμψη και τη μελλοντική ανάπτυξη των εξειδικευμένων εταιρειών».

πηγή: tourismtoday.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Λοιπό επικουρικό προσωπικό: Αρχίζουν οι αιτήσεις για νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις 1.513 ατόμων σε Δημόσιο και φορείς (προκηρύξεις)
Μενού