Τουρισμός: Κυβερνητικός σχεδιασμός για άνοιγμα προς τη Λατινική Αμερική

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 102

Μέχρι πριν την πανδημία η Ελλάδα δεχόταν κατά μέσο όρο 200.000 τουρίστες από Λατινική Αμερική

Για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις χώρες της Λατινικής Αμερικής μίλησε στο Mega ο σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Λατινικής Αμερικής, Ιάσων Πιπίνης.

Ο κ. Πιπίνης ανέφερε πως για την προώθηση του τουρισμού στην Λατινική Αμερική, ο ΕΟΤ άνοιξε γραφείο στη Μαδρίτη με σκοπό και την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

«Η αγορά της Λατινικής Αμερικής είναι άγνωστη στην Ελλάδα, ωστόσο θεωρώ πως πρέπει να επενδύσουμε,  είναι μία επένδυση που μπορεί να αποδώσει μακροπρόθεσμα», επεσήμανε ο ίδιος.

Στη συνέχεια, τόνισε πως πρέπει να ανοίξουμε την ελληνική αγορά και σε άλλες χώρες και να αποκτήσουμε και άλλους τουρίστες πέραν των συνηθισμένων (ΗΠΑ, Ρωσία) και ανέφερε πως μέχρι προ πανδημίας η Ελλάδα δεχόταν κατά μέσο όρο 200.000 τουρίστες από Λατινική Αμερική και στόχος είναι αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί.

Ο κ. Πιπίνης είπε πως έχει καταθέσει προτάσεις που αν εγκριθούν θα αποφέρουν αποτελέσματα και παράλληλα σε αυτό το πλάνο να εντάξουμε και άλλα μέρη της Ελλάδας, πέραν των πολύ γνωστών, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λέσβος, η οποία προσφέρει εναλλακτικές μορφές τουρισμού (γεωτουρισμός, θρησκευτικός, γαστρονομικός) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τέλος, ανέφερε πως η χώρα μας προσπαθεί να τονώσει και τον πολιτικό διάλογο με τη Λατινική Αμερική, με τον ίδιο να έθεσε προσφάτως το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

πηγή: OT.gr

Μενού