Εξοχικά: Από 160 έως 602 ευρώ η διανυκτέρευση – Ρεκόρ κρατήσεων [πίνακες]

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 2K

Ο όγκος κρατήσεων για διαμονή είναι 50% υψηλότερος από το 2019

Με τις ελληνικές παραλίες να είναι οι πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη, με βάση τις αναζητήσεις στο Google και τις αναρτήσεις στο Instagram, οι ενοικιάσεις εξοχικών κατοικιών αναμένεται να κάνουν ρεκόρ φέτος το καλοκαίρι.

Ένα εξοχικό στην Ελλάδα κοστίζει κατά μέσο όρο 167 ευρώ ανά διανυκτέρευση τους καλοκαιρινούς μήνες, με τις υψηλότερες τιμές να απαντώνται στη Μύκονο (602 ευρώ ανά διανυκτέρευση) και στη Σαντορίνη (428 ευρώ). Φθηνότερες τιμές διαθέτουν τα εξοχικά στα Ιόνια νησιά (201 ευρώ) και στην Κρήτη (160 ευρώ).

Οι κρατήσεις για ενοικιάσεις κατοικιών αγγίζουν ήδη το 70% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και το 85%.

Τα στοιχεία για την αγορά των εξοχικών κατοικιών στη χώρα μας συγκέντρωσε το site Holidu (www.holidu.gr), το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 15 εκατομμύρια εξοχικές κατοικίες και πλέον επεκτείνεται και στη χώρα μας.

Η εταιρεία τεχνολογίας Holidu (www.holidu.gr) που ειδικεύεται στα ταξίδια και η θυγατρική της Bookiply, με έδρα στο Μόναχο, ανακοίνωσαν κι επισήμως τη λειτουργία νέου γραφείου στην Αθήνα υπό τη διεύθυνση του κ. Μάρκου Καρακώστα.

Με βάση τα στοιχεία της Holidu:

– Μετά την πανδημία γίνονται ξανά κρατήσεις εκ των προτέρων και κατά μέσο όρο, ο χρόνος μεταξύ της κράτησης και της άφιξης φέτος είναι 138 ημέρες, πλησιάζοντας ξανά το προ – πανδημικά επίπεδα.

– Ο όγκος κρατήσεων για διαμονή είναι 50% υψηλότερος από το 2019 και ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 2.205 ευρώ ανά κράτηση.

– Κατά μέσο όρο, φτάνουν 4 επισκέπτες και μένουν 9 ημέρες.

– Οι επισκέπτες προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία (34%), το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ολλανδία.

– Τα ενοίκια διακοπών στην Ελλάδα έχουν υψηλή βαθμολογία σε ανέσεις: το 60% είναι φιλικό προς τα παιδιά, το 90% διαθέτει κλιματισμό, το 83% προσφέρει internet, το 39% είναι μπροστά στην παραλία.

Πολλές περιοχές είναι ήδη fully  booked

Μόνο το 32% των καταλυμάτων για διακοπές στην Ελλάδα είναι ακόμα διαθέσιμα την υψηλή περίοδο.

Στα δημοφιλή νησιά, το 73% των εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων έχει ήδη κρατηθεί, στα Ιόνια Νησιά ακόμη και το 76%. Οι Παξοί έχουν κλείσει σχεδόν πλήρως, μόνο το 15% των εξοχικών κατοικιών εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν κράτηση για το καλοκαίρι.

Επίσης για τη χαμηλή σεζόν από τα μέσα Σεπτεμβρίου υπάρχουν ήδη αρκετές κρατήσεις, για παράδειγμα η Κεφαλονιά είναι μισοκατειλημμένη.

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί

Οι περισσότερες αναζητήσεις για τους καλοκαιρινούς μήνες αφορούν προορισμούς στην Κρήτη (40%), στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (38%) και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Από τα νησιά, η Κέρκυρα (25%), η Ζάκυνθος (13%) και η Ρόδος (12%) θα σημειώσουν ιδιαίτερα καλή βαθμολογία το καλοκαίρι του 2022. Ακολουθούν η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Κεφαλονιά και η Κως.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Holidu οι παραλίες της Ελλάδας είναι οι πιο δημοφιλείς στην Ευρώπη. Η κατάταξη βασίζεται στις αναζητήσεις Google των Βρετανών χρηστών και στον αριθμό των αναρτήσεων στο Instagram με τα αντίστοιχα hashtags (5.400 αναζητήσεις Google το μήνα και περισσότερες από 142.294 αναφορές στο Instagram).

πηγή: ot.gr

Μενού