Διακοπές: Ανοίγουν οι αιτήσεις για νέο voucher 200 ευρώ – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 854

Το τρίτο σε σειρά πρόγραμμα που δίνει voucher διακοπών ακόμα και μέσα στον Αύγουστο ανοίγει σε λίγες μέρες. Συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου ανοίγει ξανά το North Evia – Samos Pass που δίνει freedom pass μέχρι και 200 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, το vouchers.gov.gr θα ανοίξει την παραπάνω ημερομηνία και σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα μείνει ανοικτό μέχρι τις 29 Ιουλίου, ωστόσο, δεν αποκλείεται να επαναληφθεί ό,τι έγινε στην πρώτη φάση, όταν οι αιτήσεις έγιναν «καπνός» σε μόλις 2 ώρες. Επομένως, δεν αποκλείεται να μην έχετε τετραήμερη προθεσμία και να πρέπει να κάνετε άμεσα την αίτηση.

Στη «Φάση 2» θα διατεθούν 4.050 κάρτες των 100 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και 2.025 κάρτες των 200 ευρώ για τη Σάμο. Το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χρηματικό ποσό που έχει πιστωθεί στην κάρτα, μέχρι την ολοκλήρωση της Φάσης εντός της οποίας έχει υποβληθεί η αίτηση.

Στο pass περιλαμβάνονται τα εξής: ενοικίαση αυτοκινήτων, υπηρεσίες ταξί, υπηρεσίες λεωφορείων, θαλάσσιες μεταφορές (από Δήμο σε Δήμο), ενοικίαση θαλάσσιων σκαφών, μαρίνες / παροχή υπηρεσιών σε μαρίνες, λοιπές μεταφορές, ενοικίαση σκαφών, λοιπές ενοικιάσεις μηχανοκίνητων οχημάτων κλπ. Δεν περιλαμβάνεται η κράτηση και έκδοση ακτοπλοϊκών ή/και αεροπορικών εισιτηρίων από ή/και προς τα επιλέξιμα μέρη της δράσης.https://4c8a4b6311fbb881065190fa1be3ab75.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για voucher 200 ευρώ

To freedom pass μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, ωστόσο υπάρχει «κόφτης»:

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και να μην είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

  • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,
  • του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή
  • συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Τα επόμενα voucher διακοπών

Στη συνέχεια, θα επαναληφθεί η διαδικασία για διακοπές τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ως εξής:

  • Φάση 3: Διακοπές μέχρι 30/09/2022. Θα διατεθούν 7.300 κάρτες των 150 ευρώ για βόρεια Εύβοια και 3.650 κάρτες των 300 ευρώ για Σάμο. Αιτήσεις θα γίνουν από 25/08/2022 έως 31/08/2022.
  • Φάση 4: Διακοπές μέχρι 31/10/2022. Θα διατεθούν 2.000 κάρτες των 150 ευρώ για βόρεια Εύβοια και 1.000 κάρτες των 300 ευρώ για Σάμο. Αιτήσεις θα γίνουν από 26/09/2022 έως 10/10/2022.

Πώς ενεργοποιείται η κάρτα

Μέσω της ειδικής εφαρμογής κι εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί και εγκριθεί, δικαιούστε την έκδοση άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, στην οποία πιστώνεται το αναλογούν ποσό. Μετά την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας ο Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών σας ενημερώνει για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε, για την ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού, αποστέλοντας:

  • α) γραπτό μήνυμα (sms) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένες οδηγίες για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και
  • β) μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε δηλώσει στην ειδική εφαρμογή, με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Αφότου εισέλθετε στον ανωτέρω σύνδεσμο, δημιουργείτε προσωπικό κωδικό πρόσβασης (password) και λαμβάνετε κωδικό επιβεβαίωσης, με νέο γραπτό μήνυμα (sms), προκειμένου να ενεργοποιήσετε την άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα.

Το North Evia-Samos Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές σε επιχειρήσεις των περιοχών της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου (ανάλογα με τον επιλεγμένο από τον δικαιούχο προορισμό) και αφορά την κάλυψη δαπανών τοπικής μεταφοράς, διαμονής και εστίασης στις επιλέξιμες περιοχές . Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμείτε να αποκτήσετε.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μενού