Τουρισμός για Όλους 2023: Πότε θα δοθούν νέα «150άρια»

Κατηγορία: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ
Views: 856

«Το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους θα τρέξει και το 2023, αναμένουμε ακόμα μία κλήρωση στα τέλη Ιανουαρίου, ίσως και νωρίτερα. Το 2023 αναμένεται να είναι και αυτό χρονιά ορόσημο… Έχουμε μπροστά μας καλές προοπτικές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του υπουργείου Τουρισμού με θέμα: «2022 – Η μεγάλη επιστροφή του ελληνικού τουρισμού».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο τουρισμός κινητοποιεί τις τοπικές αγορές σε όλα τα επίπεδα σημειώνοντας πως φέτος πρέπει να ήταν η καλύτερη χρονιά για την εστίαση εδώ και δεκαετίες.

«Οδεύουμε σταδιακά προς μία σεζόν 12 μηνών και έχουμε κάθε λόγο να μπορούμε να το κάνουμε γιατί υπάρχουν ακόμα περιοχές της χώρας τουριστικά παρθένες. Και ο πολιτιστικός μας τουρισμός έχει ακόμα σημαντικότατες προοπτικές ανάπτυξης», σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτή η σεζόν των 12 μηνών δεν πρέπει να αφορά μόνο τους επισκέπτες, αλλά και τους συμπολίτες μας και αναφέρθηκε στον εσωτερικό τουρισμό.

Το νέο πρόγραμμα είχε επιβεβαιώσει προ ημερών και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» για 125.000 άυλες ψηφιακές κάρτες, προκειμένου να ενισχυθεί ο εγχώριος τουρισμός και να στηριχθούν οι χειμερινοί/ορεινών προορισμοί και μετά την εορταστική περίοδο.

Η νέα κλήρωση αναμένεται να μοιράσει voucher αξίας 150 ευρώ ενώ για κάποιες περιοχές θα είναι επιλεκτικά, αυξημένο.

Με το νέο «Τουρισμός για Όλους PASS» οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.

Πέρυσι, δικαιούχοι του Προγράμματος ήταν πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.

Το Πρόγραμμα αφορούσε συνολικά 200.000 δικαιούχους και η τελική επιλογή -εφόσον οι υποψήφιοι που πληρούν τα κριτήρια είναι περισσότεροι- θα γίνει με ηλεκτρονική κλήρωση.

Η άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα του προηγούμενου έτους μπορεί να εξαργυρωθεί ακόμη, μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2023.

πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Παράταση μέχρι τις 13/01 για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος θέρμανσης
Προηγούμενο άρθρο
ΑΣΕΠ: Πλήρωση θέσεων στο Υπ. Δικαιοσύνης από επιλαχόντες της προκήρυξης 3Κ/2019
Μενού