Freestudies learn English

1ο θερινό σχολείο «Τεχνολογίες Ασύρματων και Κινητών Επικοινωνιών & Εφαρμογές Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού» από το Ε.Α.Π.

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 319

αρχείο λήψηςΤα Συστήματα Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού (ΣΔΥ) (Mobile and Pervasive Computing Systems) επιτρέπουν την πρόσβαση και χρήση πληροφοριών και υπηρεσιών οπουδήποτε , οποτεδήποτε και με τον καταλληλότερο τρόπο, ενισχύοντας σημαντικά τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τροποποιώντας δραματικά κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής.

Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα συστήματα αυτά είναι «εξαφανισμένες» μέσα στο περιβάλλον στο οποίο διεξάγονται οι δραστηριότητες τις οποίες εξυπηρετούν – παρέχονται δε με τρόπο έξυπνο, προσαρμοζόμενο, διαρκή, διακριτικό και ασφαλή. Η σχεδίαση των ΣΔΥ απαιτεί τη συνθετική εφαρμογή γνώσεων που προέρχονται από γνωστικά αντικείμενα όπως κατανεμημένα συστήματα, λειτουργικά συστήματα, μηχανική λογισμικού, ασύρματα δίκτυα, δίκτυα κινητού υπολογισμού, τεχνολογία συσκευών, τεχνολογία αισθητήρων, ενσωματωμένα συστήματα, τεχνητή νοημοσύνη, γνωστική επιστήμη, επικοινωνία ανθρώπου-μηχανής κα.

Το 1ο Θερινό Σχολείο (1ο ΘΣ-ΣΔΥ) βοηθά τους συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στα γνωστικά αντικείμενα που άπτονται του σχεδιασμού και της ανάπτυξης ΣΔΥ, δίνοντας έμφαση σε σύγχρονες Τεχνολογίες Ασύρματων και Κινητών Επικοινωνιών καθώς και στην Ανάπτυξη Εφαρμογών Κινητού και Διάχυτου Υπολογισμού.

Ενδεικτικά θέματα εκπαίδευσης:

4G networks Recent and ongoing IEEE 802.11 standards
All-IP network architectures Σχεδιασμός ενσωματωμένων συστημάτων σε FPGAs
Τεχνολογίες ανίχνευσης θέσης Αξιολόγηση της διάδρασης με συσκευές ΔΥ

Στους διδάσκοντες περιλαμβάνονται Καθηγητές της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του ΕΑΠ, Καθηγητές Ελληνικών ΑΕΙ που διδάσκουν στο ΕΑΠ και Ερευνητές από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου, οι νεοφυείς επιχειρηματίες του «Thessaloniki Smart up Innovation Hub» θα παρουσιάσουν τις καινοτομικές ιδέες τους στους εκπαιδευόμενους. Πληροφορίες για τους συντελεστές του 1ου ΘΣ-ΣΔΥ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το 1ο ΘΣ-ΣΔΥ διαρκεί 2 εβδομάδες, υιοθετεί τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και συνδυάζει μελέτη από απόσταση και δια ζώσης διαλέξεις. Κατά την πρώτη εβδομάδα (8-14 Σεπτεμβρίου), οι εκπαιδευόμενοι θα μελετήσουν από απόσταση επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό που θα διατεθεί μέσω της πλατφόρμας Moodle και θα συμμετάσχουν σε 1 τηλε-συνεδρία ανά ενότητα εκπαίδευσης. Κατά τη δεύτερη εβδομάδα (15-20 Σεπτεμβρίου) θα λάβουν χώρα δέκα (10) δια ζώσης διαλέξεις σε ζητήματα που άπτονται των ΣΔΥ. Το ημερήσιο πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας περιλαμβάνει 7 ώρες διαλέξεων και εργαστηρίων, με δύο διαλείμματα και ένα μεσημεριανό γεύμα. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του ΘΣ-ΣΔΥ εδώ.

Το ΘΣ Απευθύνεται σε τελειόφοιτους ή πτυχιούχους Τμημάτων Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και ΤΕΙ) ή άλλων συναφών ειδικοτήτων. Πληροφορίες για την υποβολή αίτησης βρίσκονται εδώ.

Θα γίνουν δεκτοί το πολύ τριάντα (30)  εκπαιδευόμενοι, με βάση τη χρονολογική σειρά καταβολής της συμμετοχής. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 170 Ευρώ και περιλαμβάνει πακέτο εκπαιδευόμενου, δικαίωμα χρήσης της ψηφιακής πλατφόρμας εκπαίδευσης και τηλε-διάσκεψης του ΕΑΠ, καφέ και γεύμα κατά τη δεύτερη εβδομάδα. Οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι για τη διαμονή και τη μετακίνησή τους προς τις εγκαταστάσεις της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας στο ΝΟΗΣΙΣ όπου θα διεξαχθούν οι διαλέξεις κατά τη δεύτερη εβδομάδα. Πληροφορίες για την τοποθεσία διεξαγωγής του ΘΣ-ΣΔΥ θα βρείτε εδώ.

Υπεύθυνοι διοργάνωσης Θερινού Σχολείου:

  • Δρ. Αχιλλέας Καμέας, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΑΠ, Διευθυντής ΠΜΣ ΣΔΥ ΕΑΠ (kameas@eap.gr)
  • Δρ. Περικλής Χατζημίσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέλος ΣΕΠ ΣΔΥ ΕΑΠ (pchatzimisios@ieee.org)

Πληροφορίες:

  • Λήδα Παπατζήκα, Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (2310 379481)

Αίτηση συμμετοχής:

Το Θερινό Σχολείο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν, μετά από αξιολόγηση, πιστοποιητικά συμμετοχής.

Πηγή: eap.gr 

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Πρόσληψη 7 ατόμων στην 11η ΕΒΑ Βέροιας
Προηγούμενο άρθρο
Καμία αλλαγή στο σύστημα της μηνιαίας παρακράτησης φόρου
Μενού