Freestudies learn English

Προσωπικός γιατρός: Τι θα γίνει με δωρεάν παιδιάτρους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Views: 20

Προς δημόσια διαβούλευση αναμένεται να τεθεί το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τον προσωπικό γιατρό. Ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις ώστε το υπουργείο υγείας να προσελκύσει περισσότερο ιατρικό προσωπικό και να μπορέσει να λειτουργήσει ο θεσμός.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά και στους προσωπικούς τους γιατρούς, όπως σημειώνει το ethnos.gr (ρεπορτάζ Δήμητρα Ευθυμιάδου) η κυβέρνηση έχει δηλώσει δια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι σκοπεύει να καλύψει πάνω από 500.000 παιδιά με επιπλέον 100 παιδίατρους που θα συμμετάσχουν στο σύστημα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής οι φορείς των παιδιάτρων δεν έχουν ενημερωθεί για καμία ρύθμιση, αλλά ούτε και για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας που θα περιλαμβάνει ο νέος προσωπικός γιατρός.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στο ethnos.gr Κώστας Νταλούκας: «Η ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο υγείας και ο κλάδος παραμένει επιφυλακτικός, αναμένοντας να δει τις αμοιβές αλλά και όλες τις υπόλοιπες ρυθμίσεις και τις συνθήκες εργασίας».

Να υπενθυμιστεί πάντως ότι στο προηγούμενο εγχείρημα πριν από περίπου 2,5 χρόνια δεν είχαν ενταχθεί καν Παιδίατροι στον Προσωπικό γιατρό αφού το ιατρικό σώμα είχε αρνηθεί να συμμετάσχει λόγω των περιορισμένων αμοιβών.

Σήμερα στη χώρα μας υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 3.900 ιδιώτες παιδίατροι ενώ συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστοι (περίπου 100). Γι’ αυτό και οι περισσότεροι γονείς στη χώρα μας αναγκάζονται και πληρώνουν τους παιδιάτρους με χρήματα από την τσέπη τους.

Μενού