Άνοιγμα σχολείων: Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Κατηγορία: ΠΑΙΔΕΙΑ
Views: 229

Το πρωί στο κανάλι OPEN μίλησαν οι αντιπρόεδρος γονέων – μαθητών Ελλάδος, Δημήτρης Λάμπρου και  πρόεδρος γονέων και κηδεμόνων κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς οι οποίοι σχολίασαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων εκφράζοντας την ανησυχία τους και τις αντιδράσεις τους για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Λάμπρου δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Επισήμανε πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο η χρήση της μάσκας, αλλά κυρίως οι σχολικές υποδομές  και η μη ενίσχυση στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας λέγοντας χαρακτηριστικά «Η κυβέρνηση έχει χάσει πολύτιμο χρόνο στο σχεδιασμό και προγραμματισμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον κ. Κοκονά ο οποίος ανέφερε πως το σημαντικότερο ζήτημα είναι οι όροι με τους οποίους θα ανοίξουν τα σχολεία και ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος στο διάστημα αυτών των 5 μηνών λέγοντας: «Ερχόμαστε τώρα το Σεπτέμβριο, λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και η μόνη ανακοίνωση που ακούμε από το ΥΠΑΙΘ είναι ότι οι μαθητές θα φορούν μάσκα και ότι θα δίνεται αντισηπτικό από τους δήμους αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τους όρους που προτείνουν για το άνοιγμα των σχολείων η απάντηση ήταν πως οι γονείς είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων ωστόσο υποστήριξε πως υπήρχε το χρονικό διάστημα για να διαμορφωθούν σχολικοί χώροι που θα αξιοποιηθούν ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός 25 ατόμων σε τμήματα όπως και σε υπόγεια τμήματα που δεν αερίζονται.

Τέλος, από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί τάσσονται υπέρ του ανοίγματος των σχολείων εφόσον το κρίνουν οι ειδικοί ζητώντας ωστόσο να ληφθούν περισσότερα μέτρα.

Ανοικτές αιτήσεις στα κορυφαία εξ αποστάσεως Ετήσια Προγράμματα στην Ελλάδα για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ που πραγματοποιούνται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με Μοριοδότηση στο ΑΣΕΠ

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Ν. Κεραμέως: Η μάσκα έχει μπει στην καθημερινότητά μας και θα μπει και στην καθημερινότητα των παιδιών
Προηγούμενο άρθρο
Υπουργείο Οικονομικών: Προς παράταση όλα τα οικονομικά μέτρα λόγω έξαρσης κορονοϊού
Μενού