Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Αστροφυσικής στην Παραλία Κατερίνης

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Views: 19

αρχείο λήψηςΤο διάστημα από την Κυριακή 25 Μαΐου έως και την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014, θα διεξαχθεί Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Αστροφυσικής στο ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης του νομού Πιερίας.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (University College London) και συγχρηματοδοτείται από τη Βασιλική Αστρονομική Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και από το Ίδρυμα Έρευνας της Γερμανίας. Σε τοπικό επίπεδο συνδιοργανώνεται από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Mirotis Travel, ενώ υποστηρίζεται από τη Διασωστική Ομάδα Νομού Πιερίας και τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο φέρει τον τίτλο “The Olympian Symposium on Star Formation” και η θεματολογία του περιλαμβάνει την Αστροφυσική της δημιουργίας αστέρων και πλανητών τόσο σε θεωρητικό όσο και σε παρατηρησιακό επίπεδο. Στο Συνέδριο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή – περί των διακοσίων – επιστημόνων και καθηγητών διαφόρων Πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων όλου το κόσμου. Μεταξύ των συνέδρων θα βρίσκονται και κορυφαίοι καθηγητές μεγάλων πανεπιστημίων όπως των Harvard (USA) και Cambridge (UK) καθώς και ερευνητικών κέντρων όπως της NASA και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαστήματος (ESA).

Για την ανάδειξη της Ιστορίας και της φυσικής ομορφιάς του τόπου, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδρομές για τους συνέδρους. Στην πρώτη εκδρομή (Τετάρτη 28 Μαΐου) θα περιηγηθούν στο Αρχαίο Δίον, στους πρόποδες του Ολύμπου από την μεριά της Βροντούς και στον Παλαιό Παντελεήμονα. Στη δεύτερη εκδρομή (Σάββατο 31 Μαΐου) και με τη βοήθεια της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας, οι σύνεδροι θα πραγματοποιήσουν ανάβαση στον Όλυμπο ακολουθώντας το αρχαίο μονοπάτι (έναρξη από την τοποθεσία Άγιος Κωνσταντίνος, ρέμα Ορλιά).

Την Κυριακή 25 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό και της Αρχές του νομού Πιερίας. Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσει (σε Ελληνική γλώσσα) ο Καθηγητής Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Σειραδάκης με θέμα “Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων” (ώρα 20:30). Αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας, μέλη της Ομάδας Παρατήρησης του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή βραδιά παρατήρησης με τηλεσκόπια για το κοινό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τον Δρ. Θωμά Γ. Μπίσμπα, Αστροφυσικό ερευνητή του University College London, στο τηλέφωνο 00447896310111 (e-mail: t.bisbas@ucl.ac.uk) ή με τον κ. Δημήτριο Μυρωτή (Mirotis Travel) στο τηλέφωνο 6981068465 (e-mail: office@mirotis-travel.gr) ή με τον κ. Νικόλαο Παντελιάδη (Διασωστική Ομάδα Πιερίας) στο τηλέφωνο 6972382727 (e-mail:nikypant@hotmail.com). Επιπλέον για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου (http://zuserver2.star.ucl.ac.uk/~ossf14/index.php)

Πηγή: katerini-news.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
12 προσλήψεις στο Δήμο Παγγαίου
Προηγούμενο άρθρο
Πανελλήνιες 2014: Πότε κατατίθενται τα μηχανογραφικά δελτία
Μενού