Χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις για υιοθέτηση τεχνολογιών πληροφορικής

Κοινοποιήστε το άρθρο

šŸ¡š™”—£Τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το νέο Επενδυτικό Ταμείο για την υιοθέτηση τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών της ΕΕ, συνολικού ύψους 10,4 δισ. ευρώ, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης.

Όπως σημείωσε ο κ. Κορκίδης, η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί ένα νέο Επενδυτικό Ταμείο συνολικού ύψους 10,4 δισ., προκειμένου να βοηθήσει τις ΜμΕ επιχειρήσεις να αναπτυχθούν με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

Το «τηλεπικοινωνιακό πακέτο» της ΕΕ υιοθετεί Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ θεωρείται σημαντικό εργαλείο υποστήριξης, που θα βοηθήσει τους μικρομεσαίους της αγοράς να περάσουν ταχύτερα στην ψηφιακή εποχή.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα δοθεί στις ιδιωτικές επιχειρήσεις για την ψηφιακή παρουσίασή τους, για χρήση και εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου, για βελτίωση εσωτερικών λειτουργιών, για συχνότερη επικοινωνία με τους πελάτες, για καλύτερη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, για εισαγωγή σε διαδικασίες προμηθειών της δημόσιας διοίκησης και, εν γένει, για την επέκτασή τους σε νέες αγορές.

Το πρόγραμμα μπορεί αρχικά να μη διαθέτει αρκετά κεφάλαια, αλλά είναι στοχευμένο να αντιμετωπίσει τη πιστωτική κρίση, να δώσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση και να βοηθήσει τις ΜμΕ -παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν- να λειτουργήσουν με ίσους όρους, στο πλαίσιο μιας ψηφιακής Ευρώπης. ”

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, εντούτοις, αποτελεί το παρόν και το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας, αφού δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα σύνορα της εσωτερικής κατανάλωσης και να επεκταθούν σε εξαγωγές ελληνικών αγαθών και υπηρεσιών” όπως σημειώνει ο ίδιος.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *