3% ως 25% αναδρομικά η αύξηση μισθού για τους ένστολους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 58

αρχείο λήψης (1)Εάν επανέλθουν πλήρως οι μισθοί και τα επιδόματα στα επίπεδα προ του Αυγούστου του 2012 τότε στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες έχουν να περιμένουν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και τα επιδόματά τους ενώ θα λάβουν και αναδρομικά.

Με βάση την απόφαση, τουλάχιστον εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που αφορούν σε αυτή, οι ένστολοι θα έχουν αυξήσεις από 8 ως και 464 ευρώ το μήνα ανάλογα με το βαθμό και τα έτη υπηρεσίας, ενώ τα επιδόματά τους θα αυξηθούν από 3 ως και 178 ευρώ το μήνα.

Αντίστοιχα εάν υπολογιστούν και τα αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012 τότε έχουν να λάβουν από 152 ως και 8.816 ευρώ λόγω της μείωσης του μισθού, αλλά και από 60 ως και 3.387 ευρώ λόγω της περικοπής των επιδομάτων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι αυξήσεις θα επιβαρύνουν το προϋπολογισμό με 78 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ενώ θα χρειαστούν ακόμη 186 εκατομμύρια για τα αναδρομικά.

Εάν επανέλθουν πλήρως μισθοί και επιδόματα στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012 τότε οι ένστολοι θα πρέπει να περιμένουν εκτός από την αύξηση στον βασικό μισθό και αύξηση στο επίδομα εξομάλυνσης, στο επίδομα ειδικής απασχόλησης, στο επίδομα θέσης και αυξημένης ευθύνης, αλλά και στα επιδόματα αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και ειδικών συνθηκών, όπως και στα επιδόματα που αφορούν στη διοίκηση μονάδων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μενού