Μέχρι το Πάσχα αναμένεται η προκήρυξη για τις 160 θέσεις στο Λιμενικό

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 278

ypourgeio-limenikouΈως το Πάσχα θα έχει εκδοθεί η προκήρυξη για την πρόσληψη 160 υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων. Αυτό αναφέρει στο Βρίσκω Δουλειά άμεσος συνεργάτης του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή «εξετάζεται σοβαρά η αύξηση των ορίων ηλικίας για τους λιμενοφύλακες από 26, που είναι σήμερα στα 28 έτη»
Η αλλαγή θα επικυρωθεί άμεσα από το σχέδιο νόμου με τίτλο «τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις». Το νέο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα επιφέρει και τις ηλικιακές αλλαγές, έχει ήδη εγκριθεί από την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου, ενώ απομένουν μόνο οι υπογραφές του Γ.Στουρνάρα, της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Αθ.Τσαυτάρη, προκειμένου να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Αμέσως μετά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου θα εκδώσει την προκήρυξη.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα η κατανομή των θέσεων είτε θα κινηθεί ισομερώς, δηλαδή, 80 υπαξιωματικοί και 80 λιμενοφύλακες, είτε ελαφριά υπέρ των λιμενοφυλάκων (90 λιμενοφύλακες -70 υπαξιωματικοί)

Για τις θέσεις των υπαξιωματικών του Λιμενικού σώματος θα επιλεγούν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ για αυτές των λιμενοφυλάκων απόφοιτοι Λυκείων και ΙΕΚ. Οι υποψήφιοι επιβάλλονται σε γραπτή δοκιμασία (τεστ προσωπικότητας) και προφορική συνέντευξη ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής. Όσοι κρίνονται ικανοί στις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες υποβάλλονται σε υγειονομικές- εργαστηριακές εξετάσεις. Ακόμα ακολουθούν οι αθλητικές δοκιμασίες και στη συνέχεια καταρτίζονται οι πίνακες των επιτυχόντων.

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
3.800 αεροσυνοδούς για την φετινή χρονιά αναζήτα η Emirates
Προηγούμενο άρθρο
“Πράσινο φως” για την κατασκευή 5 ξενοδοχείων της «ΙΤΑΝΟΣ ΓΑΙΑ» και την δημιουργία 1.200 νέων θέσεων εργασιας
Μενού