Voucher: Νέο Πρόγραμμα κατάρτισης για 3.300 φορτοεκφορτωτές με εκπαιδευτικό επίδομα 750€

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 706

Epitagi_epag.katartisisΞεκινά νέο πρόγραμμα κατάρτισης voucher για 3300 φορτοεκφορτωτές που θα παρέχει 750 ευρώ εκπαιδευτικό επίδομα στους ωφελούμενους και θα ονομάζεται Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης Φορτοεκφορτωτών Ξηράς-Λιμένος.
Αντικείμενο του προγράμματος Επιταγή Επαγγελματικής Κατάρτισης Φορτοεκφορτωτών Ξηράς-Λιμένος αποτελεί η παροχή σε 3.300 εργαζομένους φορτοεκφορτωτές ηλικίας 18 έως 60 ετών ,υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Η κατάρτιση θα περιλαμβάνει,σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, το πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών σε επαγγελματικές δεξιότητες βάσει του πιστοποιημένου επαγγελματικού περιγράμματος του φορτοεκφορτωτή και πρόγραμμα πρακτικής άσκησης 30 ωρών των ωφελουμένων εντός των δομών κατάρτισης, με τη μορφή case studies. Σκοπός του προγράμματος θα είναι η βελτίωση δεξιοτήτων σύμφωνα με το πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του φορτοεκφορτωτή. Η Επιταγή Κατάρτισης χορηγείται στους ωφελούμενους της δράσης, με αποκλειστικό σκοπό την ανταλλαγή της με υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική).

To Εκπαιδευτικό Επίδομα των ωφελουμένων, περιλαμβάνει το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης και το επίδομα πρακτικής άσκησης. Το εκπαιδευτικό επίδομα ανέρχεται συνολικά σε 750 € (συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων). Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί από ΚΕΚ που θα υποβάλουν αιτήσεις εώς την 31/3/2014 ενώ το πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιηθεί αφού έχει ώς ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας των δαπανών των προτεινόμενων πράξεων στις 31-12-2015.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτητείται από το ΕΣΠΑ και εντάσσεται στην πράξη Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ενώ ο προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη) των προς ένταξη πράξεων ορίζεται συνολικά το ποσό των 6.435.000 €

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Επιδοτούμενα Προγράμματα για Γεωργικά Προϊόντα και Εγκατάσταση Νέων Αγροτών από το Επιμελητήριο Αρκαδίας
Προηγούμενο άρθρο
«VICTUS Networks AE» : Μια νέα Εταιρία από την σύσταση Vodafone – Wind
Μενού