651 προσλήψεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 356

αρχείο λήψης (5)Προσλήψεις 651 μελών ΔΕΠ ερευνητικού, εργαστηριακού και ειδικού τεχνικού προσωπικού για τα πανεπιστήμια, τα τεχνολογικά ιδρύματα και την ΑΣΠΑΙΤΕ για το 2014 ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τις 651 προσλήψεις ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέστειλε προς τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον προγραμματισμό του για την κατανομή θέσεων τακτικών μελών για τα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με αυτόν, οι θέσεις για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα κατανέμονται ως εξής:

  • 356 μέλη Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ)
  • 80 μέλη Ερευνητικού και Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΕΔΙΠ)
  • 30 μελη Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΠ).

Αντίστοιχα, στα τεχνολογικά ιδρύματα και στην ΑΣΠΑΙΤΕ θα διατεθούν 100 θέσεις τακτικών μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού και 85 Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού.

«Με τον προγραμματισμό κατανομής των μελών εκπαιδευτικού προσωπικού και μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού για τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό τους. Παράλληλα, δίνουμε τέλος στην ομηρεία επιστημονικού δυναμικού, το οποίο είχε εκλεγεί και εκκρεμούσε ο διορισμός του λόγω έλλειψης πιστώσεων, για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αναμένεται να λύσουν αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ με τις ελλείψεις σε διδάσκοντες και ειδικό ερευνητικό προσωπικό.

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας, ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Στις 25 Μαρτίου το ραντεβού της Ryanair στη Θεσσαλονίκη
Προηγούμενο άρθρο
Προσλήψεις Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία
Μενού