Ξανά στο “παιχνίδι” οι Διαγωνισμοί Μόνιμου Προσωπικού

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 196

ergasia-2-300x150Την αυλαία των προσλήψεων για το 2014 θα ανοίξουν τρεις νέες προκηρύξεις που θα γίνουν µέσα στην άνοιξη σε εφορίες, τελωνεία και Λιµενικό. 

Συνολικά, για φέτος, το υπουργείο ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης έχει δεσµευτεί για 13.000 µόνιµες προσλήψεις. Βαρύτητα θα δοθεί σε τοµείς όπως αυτοί της Υγείας, της Ασφάλειας και των Οικονοµικών. 
Πρέπει να σηµειωθεί ότι πολλές από αυτές τις θέσεις θα καλυφθούν από επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισµών του ΑΣΕΠ, από το 2008 και µετά. Ωστόσο, αρκετοί διαγωνισµοί θα «τρέξουν» και για νέες προσλήψεις διάφορων ειδικοτήτων.
Σύµφωνα µε πληροφορίες, το ΑΣΕΠ εξετάζει ενδεχόµενο να γίνει γραπτός διαγωνισµός προκειµένου να διαπιστωθούν τα προσόντα και τα κριτήρια των επιτυχόντων παλαιοτέρων διαγωνισµών και να γίνει σωστή κατανοµή του προσωπικού. Θα δηµιουργηθεί µία νέα ενιαία λίστα µε υποψηφίους για κάθε κατηγορία εκπαίδευσης και ειδικότητα.
Από τις λίστες αυτές που θα πραγµατοποιηθούν θα επιλέγεται το νέο προσωπικό κατόπιν συµφωνίας µε τους φορείς και το Ανώτατο Συµβούλιο Επιλογής Προσωπικού.
Εκτός από τους τρεις παραπάνω διαγωνισµούς, που θα γίνουν άµεσα, προωθούνται και νέα αιτήµατα για µόνιµο προσωπικό στο µετρό, στα δικαστήρια, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στα νοσοκοµεία, στα ασφαλιστικά ταµεία κ.ά.
Πηγή: e-typos.gr
Μενού