ΙΣΑ εναντίον Γεωργιάδη για το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 12

isa«Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη να επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων… ζητούμε να εφαρμοστούν άμεσα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και να σταματήσουν τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν τη Δημόσια υγεία» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ΙΣΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη να επαναφέρει το πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων -όπως προκύπτει από πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ- παρά το γεγονός ότι το ΣτΕ διέταξε την αναστολή εφαρμογής του μέτρου.

Ο ΙΣΑ καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη του και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει εκ νέου κάθε δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη εναντίον αυτού του μέτρου που στερεί από το γιατρό τη δυνατότητα να ασκεί το ιατρικό του λειτούργημα.

Είμαστε υπέρ του ελέγχου και της εξοικονόμησης των δαπανών με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όχι με το απαράδεκτο μέτρο του πλαφόν που δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, ταλαιπωρεί τους γιατρούς και δημιουργεί ανισότητες μεταξύ των ασθενών.

Ζητούμε να εφαρμοστούν άμεσα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και να σταματήσουν τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν τη Δημόσια υγεία.»

Πηγή: aftodioikisi.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Γιατί «φρέναραν» οι αιτήσεις για τη λήψη της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης – Πώς σχεδιάζεται να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα
Προηγούμενο άρθρο
Μέχρι τις Ευρωεκλογές θα διανέμονται δωρεάν τα προϊόντα στις Λαϊκές Αγορές
Μενού