Τον Ιούνιο θα ληφθούν μέτρα για τις «Ανοιχτές Κυριακές»

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 149

an kyrΤον προσεχή Ιούνιο θα αποφασίσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης για το ποιες θα είναι οι τουλάχιστον τρεις τουριστικές περιοχές στις οποίες αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων.

Χωρίς να είναι σαφές από τη διάταξη του προσφάτως ψηφισθέντος πολυνομοσχεδίου εάν πρόκειται για περιοχές σε νομούς, περιφέρειες, δήμους ή τμήματα δήμων, πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εν λόγω προτεινόμενες τουριστικές περιοχές περιλαμβάνονται το κέντρο της Αθήνας ή περιοχές της Αττικής όπως το ανατολικό τμήμα, όπου εκτός των άλλων λειτουργούν μεγάλα εκπτωτικά κέντρα και μεγάλα καταστήματα λιανεμπορικών αλυσίδων, η Θεσσαλονίκη και πιθανόν ο Βόλος ή η Καλαμάτα.

Πάντως από την πλευρά της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου έχει ήδη προταθεί το μέτρο να ισχύσει για κλασικές τουριστικές περιοχές όπως η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Σε ό,τι αφορά το κέντρο της Αθήνας, ο εμπορικός σύλλογος διαφωνεί με την προοπτική αύξησης των εργάσιμων Κυριακών, παρά τα επιχειρήματα του υπουργού ότι συμβαίνει το ίδιο στη Ρώμη, στην Κωνσταντινούπολη και τη Βαρκελόνη.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του υπουργού για το πού θα επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, δηλαδή όχι μόνο όσων είναι κάτω των 250 τ.μ., όλες τις Κυριακές θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με τοπικούς και συλλογικούς φορείς, ενώ δεν θα απαιτείται απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Πηγή: dimokratianews.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Δείτε το χρονοδιάγραμμα των 65.728 μόνιμων προσληφθέντων
Προηγούμενο άρθρο
ΟΓΑ: Δωρεάν κουπόνια σε 475.000 δικαιούχους από την Αγροτική Εστία.
Μενού