Αύξηση μισθού με μείωση των εισφορών για 1.700.000 εργαζόμενους

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 88

dieukolunsh-300x199Τρία εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα επηρεαστούν από τις αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές που έρχονται από την 1η Ιουλίου του 2014.
Περίπου 1,7 εκατ. εργαζόμενοι θα έχουν καλά νέα με τη μισθοδοσία του επόμενου μίνα αφού θα δουν μια, έστω και μικρή, αύξηση των μηνιαίων αποδοχών τους. Η αύξηση θα προκύψει από τη μείωση 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών που σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους σημαίνει μείωση κατά 1% των χρημάτων που τους παρακρατούνται για τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Κάπως έτσι για έναν μισθό της τάξης των 800 ευρώ θα προκύψει μια αύξηση κοντά στα 100 ευρώ το χρόνο, ενώ για έναν μισθό κοντά στα 1.500 ευρώ η αύξηση είναι 180 ευρώ το χρόνο. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προκύπτει από μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και προβλέπεται νέα αντίστοιχη μείωση σε έναν χρόνο από τώρα, τον Ιούλιο του 2015.
Οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών ωστόσο σημαίνουν απώλειες για τα Ταμεία. Οι μειώσεις αυτές που μεταφράζονται σε μικρή αύξηση για τους μισθωτούς σημαίνουν όμως αντίστοιχη μείωση για τους συνταξιούχους. Η μείωση των επικουρικών συντάξεων είναι από 1ης Ιουλίου στο 5,2%, ποσοστό που σημαίνει ότι θα μειωθούν κατά περίπου 9 ευρώ κατά μέσο όρο οι επικουρικές συντάξεις, ενώ αντίστοιχη θα είναι και η μείωση που θα προκύψει και για τα εφάπαξ που δίδονται από τα Ταμεία.

  • Ποιες εισφορές καταργούνται από 1η Ιουλίου

Η εργοδοτική εισφορά 1% και η αντίστοιχη εισφορά 1% των εργαζομένων υπέρ του Διανεμητικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών (ΔΛΟΕΜ) υπέρ του ΔΛΟΕΜ.
Από την 1/7/2014 καταργείται ο Διανεμητικός Λογαριασμός Οικογενειακών Επιδομάτων Μισθωτών και ειδικά για φέτος προβλέπεται να καταβληθεί, για τελευταία φορά, το 50% του «έξτρα» οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ.

Η εργοδοτική εισφορά 1% για την επιδότηση των στρατευμένων μισθωτών.

Η εισφορά υπέρ του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) από 0,81% σε 0,46%. Στο εξής η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης και Εκπαίδευσης διαμορφώνεται σε ποσοστό 0,24%, η εργοδοτική εισφορά υπέρ του Ειδικού Κοινού Λογαριασμού Ανεργίας (ΕΚΛΑ) στο 0,12% ενώ η εργατική εισφορά υπέρ του ΕΚΛΑ θα είναι 0,10%.

Η εργοδοτική εισφορά υπέρ του κλάδου παροχών ασθένειας και μητρότητας από 0,80% σε 0,25%.

Πηγή: newsit.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Σεμινάρια Θεωρητικής και Πρακτικής Τυροκομίας
Προηγούμενο άρθρο
162 επικουρικοί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ
Μενού