Υπογράφηκε η απόφαση μετατροπής των κινητήρων αυτοκινήτων σε διπλού καυσίμου

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 43

images (4)Υπογράφηκε από τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κο. Μιχάλη Παπαδόπουλο η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.), (αριθμός Απόφασης 10852/715/30-05-2014), για την μετατροπή των οχημάτων που κινούνται με άλλο καύσιμο σε διπλού καυσίμου με φυσικό αέριο (CNG). Η Υπουργική Απόφαση είναι συνέχεια του Νόμου που είχε ψηφιστεί στη Βουλή στις 15/01/2014.

Με την νομοθετική αυτή ρύθμιση, εναρμονίζεται η Ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή, με τρόπο λειτουργικό που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του κλάδου της αυτοκίνησης στη χώρα και αναμένεται πλέον να δοθεί μεγάλη ώθηση στην διάδοση της «Αεριοκίνησης». Η ΔΕΠΑ παράλληλα, θα εντείνει τις προσπάθειές της για την ανάπτυξη του δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού των οχημάτων με CNG στην Ελλάδα.

Εκτός από τα αρκετά γνωστά περιβαλλοντικά οφέλη που θα προκύψουν από την ευρύτερη χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου αυτοκινήτων, επιπλέον το φυσικό αέριο στην κίνηση οχημάτων θα συμβάλει στην αύξηση θέσεων εργασίας στον τομέα των μετατροπών των οχημάτων. Επίσης, λόγω της σημαντικής οικονομίας που επιτυγχάνεται στις μεταφορές, θα συντελέσει στην διαμόρφωση ανταγωνιστικότερων προϊόντων και υπηρεσιών.

Αναμένεται επομένως σημαντική οικονομία τόσο για τους οδηγούς αυτοκινήτων (Ι.Χ., ταξί, φορτηγά, λεωφορεία) όσο και για την εθνική οικονομία μέσω του εμπορίου και της διακίνησης των προϊόντων.

Πηγή: diorismos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
Αναγνωστικές δυσκολίες: Εξειδικευμένη πιστοποίηση σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα 3 ενοτήτων
Προηγούμενο άρθρο
Καλοκαιρινό πρόγραμμα στο Νηπιαγωγείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής
Μενού