Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων επιστημών σε Ελλάδα και Γερμανία

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 209

anergoi neoiΠρόγραμμα ανταλλαγής νέων επιστημόνων υλοποιείται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας μέσω των αντίστοιχων ακαδημαϊκών υπηρεσιών και συγκεκριμένα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ομάδες επιστημόνων ή ερευνητών όλων των γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι θα κληθούν να υλοποιήσουν ένα κοινό ερευνητικό πρόγραμμα με αμοιβαίες ανταλλαγές επισκέψεων.

Κατά τη διαδικασία επιλογής, προτεραιότητα δίνεται στην προώθηση νέων επιστημόνων, στη συμπληρωματικότητα των ερευνητικών προγραμμάτων και τη δυνατότητα επιστημονικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων. Το συνολικό διάστημα χρηματοδότησης, διάρκειας ενός ή δύο ετών, δηλώνεται εξαρχής και εγκρίνεται μαζί με τη συνολική επιστημονική πρόταση.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα προκηρύσσεται κατά τους θερινούς μήνες και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 12 Σεπτεμβρίου 2014. Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται στον αντίστοιχο Εθνικό Φορέα (ΙΚΥ ή DAAD) κάθε χώρας από τον συντονιστή της ομάδας.

Κάθε ερευνητική ομάδα θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τρία μέλη, συμπεριλαμβανομένου του συντονιστή, και χωρίς περιορισμό ως προς τον μέγιστο αριθμό μελών, ενώ επιτρέπεται η συνεργασία δύο ή περισσοτέρων Ιδρυμάτων και από τις δύο χώρες. Ας σημειωθεί ότι το ΙΚΥ και η DAAD ανακοίνωσαν ότι θα χρηματοδοτήσουν έως 18 ερευνητικά σχέδια έως το 2015.

Αιτήσεις
Η σύμβαση ΙΚΥ-DAAD προβλέπει την εξέταση των αιτήσεων, τόσο των ελληνικών όσο και των γερμανικών, από πιστοποιημένους αξιολογητές, διαδικασία η οποία ξεκινά αρχικά στην έδρα του εθνικού φορέα και ολοκληρώνεται στο πλαίσιο συνεδρίασης μεικτής ελληνογερμανικής Επιτροπής Αξιολόγησης στην Ελλάδα ή στη Γερμανία. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ, www.iky.gr

Πηγή: ethnos.gr

Μενού