235 Θέσεις Εργασίας στον Κλάδο του Τουρισμού

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 283

τοθρΤο «πράσινο φως» άναψε από το υπουργείο Εργασίας για το πρόγραμμα «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα τουρισμού στις 2 περιφέρειες σταδιακής εισόδου».

Το πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση 235 ανέργων, ιδιαίτερα νέων, γυναικών, μακροχρόνια ανέργων και ατόμων που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες που απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας.

Τα αντικείμενα κατάρτισης αναφέρονται σε ειδικότητες σχετικές με τα τουριστικά επαγγέλματα, ενώ οι άνεργοι θα προέρχονται από τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, ενώ η κατάρτιση ανέργων θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένα ΚΕΚ προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης ανέργων.

Το 30% των ωφελουμένων θα έχουν την υποχρέωση να απασχοληθούν με μη επιδοτούμενη πρόσληψη σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο κατάρτισης για τρεις μήνες και για τουλάχιστον 70 ημερομίσθια μέσα σε διάστημα 30 ημερολογιακών ημερών από το τέλος της κατάρτισης.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, ενώ θα πρέπει να έχουν και εκκαθαριστικό σημείωμα από τη ΔΟΥ της περιοχής τους για το προηγούμενο οικονομικό έτος, με μηδενικό εισόδημα ή εισόδημα κάτω του αφορολόγητου ορίου.

Πηγή : ethnos.gr

Μπορεί να σου αρέσει επίσης…

Επόμενο άρθρο
5 εντυπωσιακά χαρίσματα που επιφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση
Προηγούμενο άρθρο
Θέσεις Εργασίας σε 200 εργοδοτικές οργανώσεις
Μενού