Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Μαζί στην εκκίνηση» από τον ΣΕΒ

Κοινοποιήστε το άρθρο

σεβ (1)Ο ΣΕΒ, με τη Στρατηγική Πρωτοβουλία  «Μαζί στην Εκκίνηση!», στηρίζει έμπρακτα το νέο ταλαντούχο δυναμικό των Ελλήνων επιστημόνων που με τη δημιουργικότητα και την πρωτοπόρα ερευνητική τους εργασία, παράγουν πολύτιμη γνώση που αποτελεί κρίσιμο συντελεστή για την αναζωογόνηση της Ελληνικής οικονομίας και προοπτική για μελλοντική ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υλοποιείται με τη συμμετοχή πολλών ακόμη Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων. Απευθύνεται σε φοιτητές, μεταπτυχιακούς φοιτητές, νέους αποφοίτους, ερευνητές και γενικότερα επιστήμονες ανεξαρτήτως ηλικίας που ενδιαφέρονται να εξοικειωθούν με την επιχειρηματική δραστηριότητα και να αποκτήσουν ικανότητες που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν επιχειρηματική σκέψη και δράση.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

Μέσω της πρωτοβουλίας «Μαζί στην Εκκίνηση!», ο ΣΕΒ τοποθετεί τις βάσεις για την επανεξέταση της σχέσης της έρευνας με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Επιπλέον, συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτικής μακράς πνοής για τη νέα επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και στη δημιουργία θέσεων ποιοτικής απασχόλησης.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΙΑ.

Ο ΣΕΒ με την πρωτοβουλία «Μαζί στην Εκκίνηση!», προσφέρει στους επιστήμονες – υποψήφιους επιχειρηματίες, το υπόβαθρο που χρειάζονται τόσο σε γνωστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο δικτυώσεων, μέσω 4 βασικών δράσεων:

  • Φιλοξενία σε ειδικά επιλεγμένους και εξοπλισμένους χώρους, οι οποίοι λειτουργούν ως κοιτίδες επιχειρηματικότητας.
  • Συμβουλευτική υποστήριξη έτσι ώστε, οι υποψήφιοι να διαθέτουν ένα τεκμηριωμένο και καλά μελετημένο πλάνο πριν την ίδρυση της επιχείρησής τους.
  • Επιμόρφωση με στόχο, να αποκτήσουν οι υποψήφιοι επιχειρηματίες τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων για την αποτελεσματική οργάνωση και λειτουργία της επιχείρησης.
  • Δικτύωση με επιχειρήσεις, φορείς χρηματοδότησης και λοιπούς κρίσιμους κρίκους της παραγωγικής διαδικασίας (πελάτες, προμηθευτές, κλπ).

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΜΕ ΜΕΛΛΟΝ!

Ο ΣΕΒ έχει δημιουργήσει μόνιμες δομές και έχει οργανώσει ολοκληρωμένους μηχανισμούς στήριξης της επιχειρηματικότητας, προάγοντας πάνω απ’ όλα  τη συνεργασία και τη διάχυση της γνώσης.

Στην Αθήνα, ο  χώρος φιλοξενίας των νέων επιστημόνων βρίσκεται στη Βιβλιοθήκη του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος» και στο Βόλο, στο αναπαλαιωμένο Κτίριο Καπνού.

Στους χώρους φιλοξενίας  οι επιλεγμένες επιχειρηματικές ομάδες συνεργάζονται με μέντορες, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ και εξειδικευμένους συμβούλους για τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, την εξοικείωσή τους με την επιχειρηματικότητα και την αποτελεσματική τους δικτύωση με πελάτες, προμηθευτές και χρηματοδότες.

Δειτε περισσότερα εδω

Πηγή: e-dimosio.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *