Στην τελική ευθεία οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας για 50.000 θέσεις για ανέργους

Κοινοποιήστε το άρθρο

proslhpseis-300x186Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία προκήρυξης των 50.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, που θα καλυφθούν από ανέργους, και οι οποίες θα προκύψουν σε φορείς του δημοσίου τομέα.

Οι περισσότερες από αυτές, περίπου 35.000 θέσεις εργασίας, θα καλυφθούν σε κενά οπού υπάρχουν σε δήμους και περιφέρειες της χώρας. Από τις υπόλοιπες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας, ένα μεγάλο μέρος θα απορροφηθεί σε δομές του υπουργείο Παιδείας (5.500), ενώ σημαντική θα είναι η συνδρομή του υπουργείο Εργασίας, με 2.600 θέσεις, οι περισσότερες τις οποίες θα είναι η συνδρομή του υπουργείου Εργασίας, με 2.600 θέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες θα είνια στα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς και του υπουργείου Υγείας, με 2.500 θέσεις. Ακολουθούν το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (1.700 θέσεις), το υπουργείου Δικαιοσύνης (830 θέσεις) , το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (600 θέσεις), το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (460 θέσεις), το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου (190 θέσεις), το υπουργείο Ανάπτυξης (90 θέσεις), του υπουργείο Τουρισμού (90 θέσεις), το υπουργείο Δημόσια Τάξης (70 θέσεις ), του υπουργείο Εσωτερικών (50 θέσεις), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (25 θέσεις), το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (25 θέσεις). Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αυτό θα είναι κυρίως Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ). Η πρώτη προκήρυξη αναμένεται να αφορά τις πρώτες 15.00 θέσεις εργασίας, από τις οποίες περίπου οι μισές θα αφορούν τις υπηρεσίες καθαριότητας και θα είναι κατηγορίας ΥΕ.

Θα υπάρχει όμως και ένα ποσοστό, κοντά στο 30% που θα αφορά αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όσοι επιλέγουν να καλύψουν αυτές τις 50.000 θέσεις θα εργαστούν για χρονικό διάστημα έως πέντε μήνες. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις εργασίας στο υπουργείο Παιδείας, που μπορεί να προσφέρουν απασχόληση για χρονικό διάστημα έως 6,5 μήνες.

Οι ωφελούμενοι θα εισπράττουν εάν είνα κάτω των 25 ετών , 17,1 ευρώ ημερησίως και πάντως όχι περισσότερα από 427 ευρώ μηνιαίως. Αντίστοιχα, για όσους προσληφθούν και είναι άνω των 25 ετών, το ημερομίσθιο θα ανέρχεται σε 19,6 ευρώ κια οι μηνιαίες αποδοχές δεν θα υπερβαίνουν τα 490 ευρώ.

Από τις συνολικά 50.000 θέσεις που έχουν προβλεφθεί για φέτος, ποσοστό 70% θα καλυφθεί από απόφοιτους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ κατά 30% οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Η επιλογή των ανέργων θα γίνει με τα κριτήρια που ίσχυαν και -επί του παρόντος δεν θα υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξουν – στο προηγούμενο πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν δελτίο ανεργίας και η προτεραιότητα δίδεται στους μακροχρόνια ανέργους, όπως και σε ανέργους που διαμένουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Η οικογενειακή όπως και η οικονομική κατάσταση θα είναι από τα βασικά κριτήρια για τη μοριοδότηση των άνεργων.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κάνει και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι στα άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεΪκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μηρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Πηγή: proson.gr via  ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

8 απαντήσεις στο “Στην τελική ευθεία οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας για 50.000 θέσεις για ανέργους”

  1. Πού μπορούμε να κάνουμε αίτηση γι’αυτό το πρόγραμμα “Στην τελική ευθεία οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας για 50.000 θέσεις για ανέργους”;

  2. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο, αναμένεται καινούρια ενημέρωση. Οι ειδικότητες αναφέρονται στο άρθρο για οτιδήποτε νεότερο όταν ανακοινωθεί η δράση.

  3. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο, αναμένεται καινούρια ενημέρωση. Οι ειδικότητες αναφέρονται στο άρθρο για οτιδήποτε νεότερο όταν ανακοινωθεί η δράση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *