Νέο Μισθολόγιο Δημοσίου – Εφαρμογή το 2016

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 149

Money-50-EuroΑπό τον Ιανουάριο του 2016, κι όχι με την έναρξη του νέου έτους όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα ισχύσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, ενώ θα εφαρμοστεί πιλοτικά στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τον Ιούλιο του 2015.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Η Καθημερινή, παρά τη δυστοκία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, στο θέμα της εφαρμογής του νέου μισθολογίου επετεύχθη συμφωνία, καθώς οι εκπρόσωποι των πιστωτών, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, φέρονται να έκαναν κατ’ αρχήν δεκτές τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εφαρμογή της δοκιμαστικής διετούς πρόσληψης των νεοεισερχόμενων υπαλλήλων στο Δημόσιο. Οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται αρχικά με τον λεγόμενο «δόκιμο μισθό», ο οποίος εκτιμάται ότι θα είναι ο βασικός μισθός του ιδιωτικού τομέα και εν συνεχεία όσοι κρίνονται κατάλληλοι θα προσλαμβάνονται κανονικά με αποδοχές Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο μισθολόγιο θα υπάρχει πρόβλεψη για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, οι οποίοι θα υπηρετούν στην περιφέρεια. Σε αυτούς θα χορηγείται επίδομα διαβίωσης, το οποίο πάντως θα είναι χαμηλό και δεν αναμένεται να ξεπερνάει τα 100 ευρώ.

Πηγή : thestival.gr

Μενού