Artifesto : Διαγωνισμός καλλιτεχνικού έργου με χρηματικά έπαθλα

Κατηγορία: ΕΡΓΑΣΙΑ
Views: 164

doyleia-sthn-ellada-300x203Σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο επίσημο, καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Artifesto. Το νικητήριο έργο θα εκτυπωθεί και αναρτηθεί σε γιγαντοαφίσα (Wallster) στο κτίριο του εμπορικού κέντρου ONE SALONICA (Γιαννιτσών με Κωλέττη, TK 54627, Θεσσαλονίκη).

Η θεματολογία του διαγωνισμού είναι «ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΕ T-SHIRT» (οι καλλιτέχνες καλούνται να αποτυπώσουν ευδιάκριτα, ένα σύντομο αισιόδοξο μήνυμα, ως μέρος ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού έργου που θα δημιουργήσουν) και τα έπαθλα που θα μοιραστούν είναι για τον πρώτο νικητή 2.000€ (1.500€ μετρητά και 500€ δωροεπιταγή για εξαργύρωση σε προϊόντα του ONE SALONICA), για το δεύτερο 500€ σε δωροεπιταγή και για τον τρίτο 300€ επίσης σε δωροεπιταγή για εξαργύρωση σε προϊόντα του ONE SALONICA. Η διαγωνιστική διαδικασία αποτελείται από 2 φάσεις.

1η φάση: Περίοδος υποβολής έργων (αποκλειστικά της μορφής διανυσματικών γραφικών – vector) από τους καλλιτέχνες για τον εξωραϊσμό της όψης του εμπορικού κέντρου.

Επισημαίνεται ότι με τη λήξη της 1ης φάσης τα υποβεβλημένα έργα θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί από το Artifesto και την ONE SALONICA και θα επιλεχθούν αυτά τα οποία προκρίνονται στη 2η φάση του διαγωνισμού. Με τη συμμετοχή σας στον παρόντα διαγωνισμό αποδέχεστε την προαναγραφόμενη διαδικασία φιλτραρίσματος των έργων, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας.

Τα έργα θα επιλεχθούν για να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, της ψηφοφορίας δηλαδή από το κοινό, με βάση τα εξής κριτήρια (φθίνουσα σειρά σημαντικότητας).

1. Εξωραϊσμός τυφλής όψης κτιρίου (πρόκειται για το κυριότερο κριτήριο επιλογής).
2. Ποιότητα καλλιτεχνικού έργου (καλλιτεχνικό κριτήριο επιλογής).
3. Πρωτοτυπία αισιόδοξου μηνύματος.

2η φάση: Περίοδος ψηφοφορίας των έργων που προκρίθηκαν από τους εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας του Artifesto.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

I) Κάθε καλλιτέχνης έχει το δικαίωμα να υποβάλει ένα (1) έργο δικής του δημιουργίας (το Artifesto δέχεται μόνο πρωτότυπα έργα).
II) Τα υποβληθέντα έργα θα πρέπει να είναι αποκλειστικά της μορφής διανυσματικών γραφικών (vector).

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ WALLSTER (ΓΙΓΑΝΤΟΕΚΤΥΠΩΣΗΣ) ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ: πλάτος 33 μέτρα – ύψος 16 μέτρα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ {αναλυτικές οδηγίες στo ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ – ΠΡΟΣΟΧΗ στις καταληκτικές ημερομηνίες αποστολής του εκτυπώσιμου αρχείου} :

1) Ένα αρχείο προεπισκόπησης (για να διαγωνισθεί το έργο σας στην ιστοσελίδα), διαστάσεις pixels 1000 πλάτος επί 485 ύψος μέσω της φόρμας υποβολής στην παρούσα σελίδα (ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ).

2) Ένα αρχείο εκτύπωσης (η αποστολή του οποίου επικυρώνει τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό), στις διαστάσεις 3,3 μέτρα πλάτος προς 1,6 μέτρα ύψος (δηλαδή στο 1/10 των πραγματικών διαστάσεων) σε αρχείο EPS ή σε αρχείο PDF (με embedded ICC profile).

Αποστέλλεται στο Artifesto μέσω email στο info@artifesto.gr, σε περίπτωση μεγάλων αρχείων αποστέλλεται μέσω www.wetransfer.com ή μέσω οποιασδήποτε σχετικής ιστοσελίδας αποστολής μεγάλων αρχείων.

Αρχείο εκτύπωσης υποχρεούνται να αποστείλουν ΜΟΝΟ οι καλλιτέχνες των οποίων τα έργα θα προκριθούν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, αυτό δηλαδή της ψηφοφορίας από το κοινό. Προαιρετικά, εφόσον οι καλλιτέχνες το επιθυμούν, το εκτυπώσιμο αρχείο μπορεί να αποσταλεί και πριν την ανακοίνωση των προκριθέντων έργων.

Ημερομηνία Λήξης Υποβολής Έργων: 5 Φεβρουαρίου 2015 23:59:59

Διαστάσεις έργου πάνω στον τοίχο: 33 προς 16 μέτρα

Πηγή: e-dimosio.gr

Μενού